Real Madrid koploper in La Liga na nieuwe zege op Koemans Barcelona

Reacties

Real Madrid heeft een stevig statement afgegeven in de Spaanse titelstrijd. De ploeg van Zinedine Zidane won zaterdag van aartsrivaal Barcelona en staat nu, voor in ieder geval een dag, bovenaan in La Liga. Voor het Barcelona van Ronald Koeman betekent dit de eerste competitienederlaag sinds 5 december. 

Real Madrid koploper in La Liga na nieuwe zege op Koemans Barcelona
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Barcelona
Barcelona

El Clásico is altijd een wedstrijd met grote belangen, maar voor de editie van zaterdagavond was dit helemaal het geval. Real en Barcelona vechten met Atlético Madrid om de Spaanse landstitel en konden in een rechtstreekse confrontatie uitstekende zaken doen. In Estadio Alfredo Di Stéfano werd het uiteindelijk een feestje voor Real, dat nu weer helemaal gelooft in titelprolongatie.

Het verschil werd in het eerste halfuur gemaakt. Real kwam in de dertiende minuut op voorsprong, toen Karim Benzema uit een lage voorzet van Lucas Vázquez met een stijlvol hakje achter het standbeen Marc-André ter Stegen passeerde. Een klein kwartier hierna verdubbelde Toni Kroos de marge. Zijn vrije trap werd van richting veranderd door Sergiño Dest en viel binnen.

(beelden van de goals staan onderaan het verslag)

© Pro Shots

Barcelona had weliswaar meer balbezit; Real was erg effectief. De thuisploeg liep zelfs nog bijna uit naar 3-0, maar Federico Valverde schoot op de paal en uit de rebound wist Vázquez Ter Stegen niet te kloppen. Barcelona (met naast Dest ook Frenkie de Jong in de basis) kwam zo met de schrik vrij. De gasten raakten zelf ook een keer de paal, toen Lionel Messi uit een hoekschop bijna in één keer scoorde.

Koeman bracht voor de tweede helft Antoine Griezmann in het veld voor Dest en hoopte dat de Fransman zijn ploeg tot een comeback kon inspireren. De regen kwam met bakken uit de hemel vallen, toen Óscar Mingueza het een kwartier na rust met een intikker uit een voorzet van Jordi Alba weer spannend maakte (2-1). Niet lang hierna raakte Vinícius Júnior aan de overkant de paal.

Real kreeg vervolgens nog een paar mogelijkheden om de marge terug naar twee te brengen, maar liet deze kansen onbenut. Daardoor bleef het spannend tot het einde. Barcelona slaagde er echter niet in om door de Madrileense muur te breken: ook omdat de ploeg geen strafschop kreeg toen Martin Braithwaite in een duel met Ferland Mendy naar de grond ging. Koeman was woedend en ontving nog een gele kaart.

De gelijkmaker viel in de laatste seconden van de wedstrijd bijna alsnog. Ilaix Moriba ramde de bal echter op de lat en zo won Real (dat de wedstrijd met tien man eindigde vanwege een tweede gele kaart voor Casemiro) voor het eerst sinds het seizoen 2007/08 twee Clásico's in La Liga. De titelhouder staat dankzij dat succes nu bovenaan in de competitie. Real heeft evenveel punten als Atlético Madrid, dat nog wel een duel tegoed heeft. Zondag neemt Atlético het op tegen Real Betis.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De doelpunten van El Clásico in beeld:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.