Real Madrid komt in Athene met schrik vrij

Real Madrid kroop in Griekenland door het oog van de naald. AEK Athene nam een 3-1 voorsprong, maar uiteindelijk trokken de Spanjaarden de zaak nog gelijk: 3-3. RC Genk speelde tegen AS Roma bijna de gehele wedstrijd met tien man: 0-1.

Het was al vroeg duidelijk dat Real Madrid bij AEK Athene een heet avondje tegemoet zou gaan. Vassilis Tsartas bracht de thuisploeg namelijk al na zeven minuten aan de leiding. Hoewel Zinedine Zidane de ploegen na een kwartier spelen weer op gelijke hoogte (1-1) bracht, ging AEK onverdroten voort met scoren.

Voor een kolkende arena dicteerde Real Madrid - met een uitblinkende Zizou - de wedstrijd. Het was echter de thuisploeg die scoorde, en nog voor er een half uur verstreken was, stond er een 3-1 voorsprong op het scorebord. Christo Maladenis en Demis Nikolaidis waren de schutters. Opnieuw Zidane bracht Real nog voor de pauze terug, waarna Guti in de tweede helft zorgde voor de eindstand: 3-3. Beide ploegen kregen vervolgens nog enkele grote kansen om het duel te beslissen, maar slaagden daar niet in.

RC Genk leek tegen AS Roma al gauw bezig aan een kansloze missie, toen doelman Jan Moons - wegens hands buiten de zestienmeter - al in de elfde minuut de rode kaart kreeg en mocht gaan douchen. Het werd een kaartenfestival in België, want namens de Romeinen kregen ook Damiano Tommasi, Vincent Candela, Walter Samuel, Gabriel Omar Batistuta en Emerson de gele kaart voorgehouden.

Ondanks de ondertal-situatie, hield de ploeg van Sef Vergoossen lang stand. Pas negen minuten voor het einde, slaagde Antonio Cassano erin om de numerieke overmacht in de score tot uitdrukking te brengen: 0-1.

Bekijk hier al onze video's