Real Madrid heeft een probleem met de eerste finale al in aantocht

Reacties

Uitgerekend aan de vooravond van de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray zakte Real Madrid door het ijs op Real Mallorca (1-0). De sportkranten uit Madrid leggen de vinger op de zere plek, maar trainer Zinedine Zidane maakt zich geen enkele zorgen.

Real Madrid heeft een probleem met de eerste finale al in aantocht
© Pro Shots

Zidane koos ervoor om zaterdagavond enkele basiskrachten te sparen, omdat Real dinsdag in Istanbul moet winnen om in de race te blijven voor overwintering in de Champions League. Aangezien uitschakeling in de poulefase van het miljardenbal pas echt een regelrechte afgang zou zijn en die wel degelijk op de loer ligt na de 3-0 nederlaag in Parijs en de blamage tegen Club Brugge (2-2). Luka Modric, Toni Kroos en Gareth Bale bleven overigens noodgedwongen aan de kant wegens lichte blessures. Eden Hazard ontbrak omdat hij voor de vierde keer vader werd, terwijl Raphaël Varane op de bank zat.

Plan B
De gevolgen lieten zich zien, concludeerde AS. 'Real heeft geen Plan B', kopt de sportkrant op de cover. Marca houdt het wat simpeler en spreekt van een sensatie. 'Madrid verliest de koppositie en de twijfels stapelen zich op richting de wedstrijd van dinsdag in de Champions League.' De headline boven de analyse is veelzeggend: 'Madrid verliest het hoofd in aanloop naar de finale in Istanbul.' Om te concluderen dat de ploeg van Zidane zichzelf nu alweer in een lastig parket heeft gemanoeuvreerd terwijl het seizoen nog jong is en de beoogde renovatie nog altijd op zich laat wachten.

De cover van AS.
De cover van AS.

De dertienvoudig winnaar van de Europa Cup I/Champions League is immers nog te veel afhankelijk van de op leeftijd rakende sterren als Kroos en Modric, die zaterdag op het middenveld werden vervangen door James Rodríguez en Isco. Zidane stipte het na afloop aan. 'Het probleem is op dit moment dat we niet elke drie à vier dagen constant kunnen presteren. Ik ga niet zeggen dat ik me zorgen maak, want ik hou niet van dat woord, maar als we dit seizoen iets willen winnen, zullen we constant moeten zijn. De blessures mogen ook geen excuus zijn, want we hebben meer goede spelers.'

Dat bleek op Mallorca dus niet. Real was niet in staat zich op te richten na een vroege tegengoal van Junior Lago en eindigde het duel bovendien met tien man door een rode kaart voor rechtsvack Álvaro Odriozola. Marcelo vond dat er echter geen excuses waren voor de eerste nederlaag in La Liga. 'We hebben alles geprobeerd om deze wedstrijd te winnen, maar het is niet gelukt. Zij maakten een vroege goal en wij hadden moeite om met een reactie te komen. Maar er is geen excuus voor dat we niet scoorden of een manier vonden om de wedstrijd te winnen', zei de weer fitte Braziliaan.

Verliezen geen optie
De vraag is nu hoe het verder moet met de uitwedstrijd van dinsdag tegen Galatasaray in aantocht. Real kan zich na het afstaan van de koppositie aan Barcelona – wat altijd weer een beetje pijn doet in Madrid – niet nog een misstap permitteren. Zidane denkt dat dat ook niet gaat gebeuren. 'We weten wat er op het spel staat. We moeten spelen om te winnen, want we hebben daar geen andere optie. Onze focus moet dinsdag volledig op de overwinning liggen.' Daarna heeft Real even rust, omdat de Clásico is uitgesteld. Ze zullen er in Madrid op dit moment absoluut niet rouwig om zijn.

De cover van Marca.
De cover van Marca.

Di 22 okt. 2019

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.