Real Madrid geeft Marcelo na vijftien jaar trouwe dienst groots afscheid

Reacties

Real Madrid neemt maandag afscheid van Marcelo. De Braziliaanse captain wordt tijdens een speciaal ingelast persmoment met alle egards uitgezwaaid, nu zijn contract na vijftien jaar trouwe dienst tot zijn eigen teleurstelling niet wordt verlengd.

Real Madrid geeft Marcelo na vijftien jaar trouwe dienst groots afscheid
© Pro Shots

Voorzitter Florentino Pérez zal hoogstpersoonlijk aanwezig zijn om Marcelo het afscheid te geven dat hij verdient. Real laat het vertrek van de 34-jarige linksback niet onopgemerkt voorbij gaan. Om één uur 's middags krijgt Marcelo een 'institutioneel afscheid' en een speciaal eerbetoon, aansluitend zal hij de pers te word staan.

Marcelo kwam in januari 2007 op twintigjarige leeftijd over van Flamengo en vierde in zijn eerste seizoen als speler van De Koninklijke meteen zijn eerste kampioenschap. In de jaren erna groeide de Braziliaan uit tot vaste waarde op de linkerflank en reeg hij de successen aaneen. Zo won hij vijf keer de Champions League en zes landsitels.

Na het winnen van het miljardenbal in 2018 werd de rol van Marcelo marginaler. De in 2019 van Olympique Lyonnais overgekomen Ferland Mendy is hem voorbijgestreefd. Afgelopen seizoen was de Braziliaan na het vertrek van Sergio Ramos nog wel aanvoerder, maar hij kwam slechts zeventien keer in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Marcelo
Meer over Marcelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.