'Real Madrid en Chelsea akkoord: honderd miljoen voor Hazard'

Reacties

Eden Hazard staat voor een transfer naar Real Madrid. Het Franse L'Équipe meldt maandagmiddag dat de Spaanse topclub een akkoord heeft bereikt met Chelsea.

'Real Madrid en Chelsea akkoord: honderd miljoen voor Hazard'

Volgens het Franse medium betaalt Real Madrid honderd miljoen euro voor de 28-jarige Hazard, die afgelopen seizoen met zestien goals en vijftien assists de MVP van de Premier League was. De geruchten over een transfer naar Real Madrid zingen al lange tijd rond bij Hazard. Afgelopen zomer was het al bijna zover, maar uiteindelijk besloot hij toch bij Chelsea te blijven.

Nu vertrekt de linksbuiten dus waarschijnlijk alsnog naar de Spaanse hoofdstad, waar hij de langverwachte opvolger van Cristiano Ronaldo kan worden. De Portugees vertrok in de zomer van 2018, maar Real hield de hand op de knip en haalde geen vervanger. De gevolgen zijn bekend: De Koninklijke beleefde een rampseizoen met een pijnlijke uitschakeling in de Champions League door Ajax en een straatlengte achterstand op Barcelona in de competitie. Tussendoor werden er met Julen Lopetegui en Santiago Solari twee trainers ontslagen.

Hazard moet in Madrid het gezicht van de wederopstanding worden. Eerder legde Real met Éder Militão en Rodrygo al twee talentvolle spelers vast voor het komende seizoen. De verwachting is dat de transfer van Hazard na de Europa League-finale van Chelsea tegen Arsenal op 29 mei bekendgemaakt wordt. Met zijn transfersom van honderd miljoen euro kan Hazard de op zeven na duurste speler aller tijden worden. Na Gareth Bale (101 miljoen) is hij dan ook de duurste aankoop in de historie van Real.

De Belg zinspeelde zondag al op een akkoord tussen Chelsea en Real: 'Ja, ik heb de club al een paar weken geleden duidelijk gemaakt wat ik wil. Mijn beslissing is genomen, maar het ligt niet alleen bij mij. We spelen nog een finale (in de Europa League tegen Arsenal, red.) en daarna zullen we het wel zien.'

Spelersprofiel

E. Hazard


Geboortedatum:
7 januari 1991
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
La Louvière
Nationaliteit
België
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
74 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.