Real Madrid betaalt recordbedrag voor talentvolle Jovic

Reacties

Real Madrid en Eintracht Frankfurt hebben een akkoord bereikt over de transfer van Luka Jovic. De 21-jarige spits krijgt daarmee de ultieme bekroning voor een fantastisch seizoen.

Real Madrid betaalt recordbedrag voor talentvolle Jovic

Frankfurt huurde Jovic afgelopen seizoen van Benfica, maar de jonge aanvaller deed het zo goed in Duitsland dat de Bundesliga-club al snel besloot om hem definitief over te nemen. Frankfurt lichtte de optie tot koop van zeven miljoen euro in het contract van de Servische goalgetter. Achteraf blijkt het een gouden zet, aangezien de club nu een veelvoud voor Jovic ontvangt.

Volgens Marca bedraagt de afkoopsom zestig miljoen euro, waarmee Jovic voor de duurste uitgaande transfer in de clubhistorie van Eintracht Frankfurt zorgt. Wel gaat liefst dertig procent van de transfersom - achttien miljoen euro - naar Benfica. Beide clubs doen geen mededelingen over de voorwaarden.

'Sportief gezien is dit een groot verlies. Niet voor niets heeft heel Europa het over zijn explosiviteit en gevaar voor het doel', vertelt sportief directeur Fredi Bobic op de clubsite van Eintracht Frankfurt. 'Voor ons is dit echter een heel belangrijke transfer. We zijn trots dat we Luka hebben begeleid op zijn weg naar de top.'

Tot dinsdag gold Kevin Trapp als duurste uitgaande speler in de historie van Eintracht Frankfurt. Het vertrek van de doelman naar Paris Saint-Germain leverde de Bundesliga-club vier jaar geleden bijna tien miljoen euro op. In de historie van het Duitse voetbal leverden slechts vier spelers meer geld op (zie tabel onder).

Zesjarig contract
Jovic gaat, als hij de medische keuring doorstaat, zijn handtekening zetten onder een contract dat hem tot medio 2025 bindt aan De Koninklijke. Met zijn zeventien Bundesliga-goals was de aanvaller afgelopen seizoen een van de grote revelaties. In het Europa League-toernooi was de aanvaller liefst tien keer trefzeker.

In een eerder stadium legde de dertienvoudige winnaar van de Europa Cup I/Champions League reeds verdediger Éder Militão (FC Porto) en aanvaller Rodrygo (FC Santos) vast. Real Madrid, dat na een dramatisch seizoen gebrand is op revanche, heeft in totaal nu zo'n 155 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers.

Duurste uitgaande Bundesliga-transfers aller tijden

Speler Van Naar Bedrag
Ousmane Dembélé Dortmund Barcelona 125 miljoen
Kevin De Bruyne Wolfsburg Man City 76,0 miljoen
Christian Pulisic Dortmund Chelsea 64,0 miljoen
Pierre-Emerick Aubameyang Dortmund Arsenal 63,8 miljoen
Luka Jovic Frankfurt Real Madrid 60,0 miljoen
Naby Keïta Leipzig Liverpool 60,0 miljoen
Leroy Sané Schalke 04 Man City 50,5 miljoen
Granit Xhaka Gladbach Arsenal 45,0 miljoen
Julian Draxler Schalke 04 Wolfsburg 43,0 miljoen
Henrikh Mkhitaryan Dortmund Man Utd 42,0 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.