Real Madrid betaalt hoge prijs voor geklungel Militão

Reacties

Real Madrid heeft in La Liga flinke schade opgelopen bij de achtervolging op Atlético Madrid. De Koninklijke ging zaterdag in eigen huis onderuit tegen Levante, mede door een vroege rode kaart.

Real Madrid betaalt hoge prijs voor geklungel Militão
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 2
Levante
Levante

Het kan niet anders dan dat Éder Militão direct na afloop zijn excuses heeft aangeboden aan zijn ploeggenoten. Bij afwezigheid van de geblesseerde Sergio Ramos mocht de 23-jarige Braziliaan voor de derde keer dit seizoen starten in een competitiewedstrijd. Aan de zijde van Raphaël Varane ging het in de achtste minuut al mis voor de verdediger die na te zijn overgekomen van FC Porto nog geen moment de verwachtingen echt heeft waargemaakt. Militão liep bij het achtervolgen van Sergio León de aanvaller van Levante onhandig op de hakken en kreeg direct rood voor de overtreding vlak buiten het strafschopgebied.

Het scenario van een makkelijke middag tegen de middenmoter kon voor Real zo vrijwel direct de prullenbak in. Alhoewel, de thuisploeg kwam kort na de tegenslag nog wel op voorsprong. Toni Kroos lanceerde Marco Asensio met een geweldige pass met buitenkant rechts en de aanvaller zorgde in de dertiende minuut voor de 1-0.

Met tien man lukte het Real daarna niet de wedstrijd te controleren. In hele fases was Levante de betere ploeg. De Madrilenen hadden het aan Thibaut Courtois te danken dat de schade nog lang redelijk beperkt bleef. De Belg redde fraai bij pogingen van Roger Martí, maar moest in de 32ste minuut wel het hoofd buigen na een uithaal van José Luis Morales. El Commandante knalde de bal erg fraai in de verre hoek: 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft hield Courtois zijn ploeg nog lang op de been. De goalie redde knap bij de strafschop van Roger Martí, die mocht aanleggen na een overtreding van invaller Vinícius Júnior. Laatstgenoemde was binnen de lijnen gekomen voor de opnieuw teleurstellend spelende Eden Hazard. Met wissels probeerde Real, waar Zidane ontbrak na een positieve coronatest, nog voor de ommekeer te zorgen, maar dat was tevergeefs. Levante buitte het overtal in de 78ste minuut volledig uit. Voor Roger Martí was het eindelijk raak uit een voorzet van Enes Bardhi: 1-2.

Voor Real dreigt de achterstand op Atlético nu wel erg groot te worden. Het gat is nu al zeven punten en de koploper heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Atlético speelt zondag een uitwedstrijd tegen promovendus Cádiz.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
6
Real Betis Sevilla
38
17
10
11
50-50
0
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.