'Real Madrid bereikt akkoord met Chelsea over transfersom Hazard'

Reacties

Real Madrid heeft met Chelsea een akkoord bereikt over de transfer van Eden Hazard. Dat meldt The Guardian woensdagavond. Volgens de Britse kwaliteitskrant maakt de Belgische aanvaller voor een bedrag om en nabij de honderd miljoen euro (circa 88,5 miljoen pond) de overstap naar de Spaanse hoofdstad.

'Real Madrid bereikt akkoord met Chelsea over transfersom Hazard'

Dat bedrag is nog exclusief eventuele bonussen, waardoor het erom spant of Hazard de duurste aankoop ooit van Real wordt. In 2013 kwam Gareth Bale voor 101 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. Zes jaar later, op het moment dat de Welshman lijkt te moeten vertrekken uit Madrid, verdwijnt dat transferrecord dus mogelijk uit de boeken. Volgens The Guardian is het een kwestie van dagen voordat de clubs met de officiële bevestiging komen.

Zodra alle handtekeningen zijn gezet, mag Hazard zichzelf de nieuwe Galáctico van Real Madrid noemen. De 28-jarige dribbelaar wordt al sinds vorige zomer in verband gebracht met De Koninklijke, maar afgelopen seizoen kwam het er nog niet van. Hazard kende vervolgens een uitstekend jaar bij Chelsea. Met zestien goals en vijftien assists was de nummer 10 van The Blues zelfs de meest waardevolle speler van de Premier League.

Hazard moet in Madrid het gezicht worden van het vernieuwde sterrenelftal van Zinedine Zidane. Real is er na het dramatisch verlopen seizoen 2018/19 op gebrand direct terug te keren aan de nationale en internationale top en ziet in de voormalig speler van Lille de man die het voortouw moet nemen. Aan zo'n speler ontbrak het na het vertrek van Cristiano Ronaldo naar Juventus. De doelpunten van de Portugese vedette werden node gemist.

Als Real de komst van Hazard officieel maakt, overstijgen de uitgaven van deze transferzomer de 250 miljoen euro ruimschoots. Eerder deze week maakte de dertienvoudig Champions League-winnaar nog bekend dat het Luka Jovic voor zestig miljoen euro overneemt van Eintracht Frankfurt. De 21-jarige Servische spits was na de Brazilianen Rodrygo (Santos) en Éder Militão (FC Porto) alweer de derde aankoop van de nummer drie van Spanje. 

'Hazard wil dolgraag onder Zidane spelen bij zijn droomclub Real Madrid'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.