Real Madrid: al 155 miljoen uitgegeven, maar nog lang niet uitgekocht

Reacties

De transferzomer is amper begonnen of de uitgaven van Real Madrid overstijgen de honderd miljoen euro al ruimschoots. Luka Jovic is dan ook alweer de derde aankoop van De Koninklijke. Daarmee is de honger van de ambitieuze voorzitter Florentino Pérez echter nog niet gestild.

Real Madrid: al 155 miljoen uitgegeven, maar nog lang niet uitgekocht

Dat terwijl de teller na het aantrekken van het Braziliaanse talent Rodrygo (voor 45 miljoen euro van Santos), de Braziliaanse verdediger Éder Militão (voor vijftig miljoen euro van FC Porto) en nu dus ook Jovic, die Eintracht Frankfurt het recordbedrag van zestig miljoen euro oplevert, al op 155 miljoen euro staat. Daarmee wordt Bayern München, dat al 118 miljoen euro uitgaf aan de komst van de twee Franse wereldkampioenen Benjamin Pavard en Lucas Hernández (en in mindere mate de Duitse spits Jann-Fiete Arp), voorlopig afgelost als koploper van de transferzomer van 2019.

De verwachting is dat de Real er de komende weken nog een flinke schep bovenop doet om na een dramatisch seizoen zonder prijzen razendsnel terug te keren aan de Spaanse en de Europese top. Het in Madrid doorgaans goed ingevoerde Marca meldde maandag in een update over de transferplannen dat de club nog deze week hoopt ook de transfers van Eden Hazard en Ferland Mendy af te ronden. De Belgische sterspeler van Chelsea moet de nieuwe Galáctico worden in de ploeg van Zinedine Zidane, terwijl de Franse linksback van Olympique Lyon zich moet ontfermen over de erfenis van Marcelo.

Hoogste uitgaven in transferzomer 2019

Club Totaal Duurste aankoop Bedrag
Real Madrid 155 miljoen euro Luka Jovic 60 miljoen
Bayern München 118 miljoen euro Lucas Hernández 80 miljoen
Borussia Dortmund 97 miljoen euro Thorgan Hazard 25,5 miljoen
Barcelona 87 miljoen euro Frenkie de Jong 75 miljoen
Wolves 51,5 miljoen euro Raúl Jiménez 38 miljoen

Bedragen zijn exclusief bonussen en afkomstig van Transfermarkt.de

Vooral de komst van Hazard heeft de nodige voeten in de aarden. Al sinds vorige zomer gonst het van de geruchten over een overstap. Zelf maakt de Belgisch international er ook allerminst een geheim van een bewonderaar te zijn van Zidane en Real een warm hart toe te dragen. Chelsea gaat echter niet zomaar overstag. The Blues hebben een transferverbod van de FIFA gekregen en doen daarom alleen voor de hoofdprijs afstand van hun sterspeler. Volgens Marca onderhandelen de twee clubs nog altijd over de transfersom. Chelsea zet in op een bedrag van 120 miljoen, Real zit iets lager.

Ferland Mendy, hier in duel met Lionel Messi tijdens het Champions League-duel met Barcelona, is hard op weg naar Real Madrid.
Ferland Mendy, hier in duel met Lionel Messi tijdens het Champions League-duel met Barcelona, is hard op weg naar Real Madrid.

Volgens berichten uit Frankrijk is ook Mendy inmiddels al hard op weg speler van Real te worden. De 23-jarige linksback zal naar verwachting een dezer dagen al worden gekeurd en levert Lyon waarschijnlijk een slordige veertig miljoen euro op. Als Frankrijk de EK-kwalificatieduels met Turkije (8 juni) en Andorra (11 juni) achter de rug heeft, zal de tweevoudig international worden gepresenteerd. Samen met de naderende komst van Hazard heeft Real in het ideale geval dan al vijf spelers toegevoegd aan de selectie voordat de voorbereiding op het nieuwe seizoen op 8 juli van start gaat.

Tegen die tijd heeft Real dus waarschijnlijk al meer dan driehonderd miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers. Het zou een clubrecord betekenen. De zomer van 2009 staat met 258,5 miljoen euro aan nieuwe spelers nog altijd bovenaan in dat opzicht. Toen gaf Pérez het startseizoen voor een nieuw Galáctico-tijdperk door met name Cristiano Ronaldo, Kaká en Karim Benzema, maar ook spelers als Xabi Alonso en Raúl Albiol aan te trekken. Sindsdien had de dertienvoudig winnaar van de Champions League alleen monsterbedragen over voor Gareth Bale en James Rodríguez.

Cristiano Ronaldo en Kaká waren in 2009 de hoofdrolspelers in de recordtransferzomer van Real Madrid.
Cristiano Ronaldo en Kaká waren in 2009 de hoofdrolspelers in de recordtransferzomer van Real Madrid.

De laatste jaren deed Real het relatief rustig aan op de transfermarkt, al rolde het geld vorig seizoen ook al flink met in totaal 162,75 miljoen euro aan nieuwe spelers. Daar zat, Chelsea-doelman Thibaut Courtois wellicht uitgezonderd, alleen geen enkele speler van wereldfaam tussen. Nu is dat dus wel het geval, zeker omdat niet mag worden uitgesloten dat Pérez ook nog de portemonnee trekt voor een middenvelder van het kaliber-Paul Pogba. Die geruchten worden vooralsnog niet concreet, maar in dat geval zouden de uitgaven weleens richting de 400 miljoen euro kunnen gaan.

Zo'n historische transferzomer kan ook Real zich niet veroorloven zonder spelers van de hand te doen. De Spaanse sportkranten verwachten dan ook een grote schoonmaak. Het zou daarom zomaar kunnen dat er voor 300 miljoen euro aan spelers vertrekt uit Estadio Santiago Bernabéu, van wie de voormalige topaankopen Bale en James het meeste geld in het laatje moeten brengen, elk zo'n zeventig miljoen euro. Mocht Isco vertrekken, dan gaat het ook om een dergelijk bedrag. Ook spelers als Mateo Kovacic, Keylor Navas en Lucas Vázquez zijn op weg naar de uitgang. Het belooft hoe dan ook nog een roerige zomer te worden in Madrid.

Duurste aankopen aller tijden Real Madrid

Speler Van Jaar Bedrag
Gareth Bale Tottenham 2013 101 miljoen
Cristiano Ronaldo Man Utd 2009 94,0 miljoen
Zinedine Zidane Juventus 2001 77,5 miljoen
James Rodríguez Monaco 2014 75,0 miljoen
Kaká Milan 2009 67,0 miljoen
Luka Jovic Frankfurt 2019 60,0 miljoen
Luis Figo Barcelona 2000 60,0 miljoen
Éder Militão Porto 2019 50,0 miljoen
Rodrygo Santos 2019 45,0 miljoen
Vinicíus Júnior Flamengo 2018 45,0 miljoen
Ronaldo Inter 2002 45,0 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.