'Real hard op weg opnieuw transfervrije topverdediger te strikken'

Reacties

Chelsea moet serieus vrezen voor een vertrek van Antonio Rüdiger. Real Madrid maakt vorderingen in de gesprekken met de Duitse verdediger over een transfervrije overstap in de zomer. 

'Real hard op weg opnieuw transfervrije topverdediger te strikken'
© Pro Shots

Dat meldt The Guardian. Rüdiger heeft zijn aflopende contract bij Chelsea nog altijd niet verlengd, naar verluidt omdat de clubleiding niet over de brug komt met een nieuw voorstel. Hoewel de verhoudingen tussen beide kampen uitstekend zijn, opende het de deur voor Real. Volgens de laatste stand van zaken heeft De Koninklijke significante vooruitgang geboekt en heeft de koploper van Spanje de beste papieren om de Duitse verdediger in te lijven, voor Bayern München en Paris Saint-Germain.

Het zou de volgende topverdediger zijn die Real gratis naar Madrid haalt. Afgelopen zomer kwam David Alaba al transfervrij over van Bayern München omdat de salarisvoorwaarden in Santagio Bernabéu beter waren dan die in de Allianz Arena. Chelsea dreigt nu ook een belangrijke speler kwijt te raken zonder dat het daar een transfersom voor vangt. En Rüdiger is niet de enige verdediger waarmee dit zou kunnen gebeuren. Ook César Azpilicueta, Andreas Christensen en Thiago Silva hebben een aflopend contract.

Chelsea heeft er vertrouwen in dat het met dat drietal een akkoord kan bereiken over een langere samenwerking, Thomas Tuchel hoopt dat dit ook met Rüdiger lukt. 'Hij is een geweldige strijder en is volgens mij op precies de juiste plek. Hij speelt in de meest uitdagende competitie, bij een club die meedoet om de prijzen, dus laten we een beetje geduldig zijn en hopelijk komt het goed', zei Tuchel vorige maand over de 28-jarige verdediger, die in 2017 voor circa 35 miljoen euro overkwam van AS Roma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer A. Rüdiger
Meer over A. Rüdiger
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.