'Real bindt strijd aan met Barça: mega-aanbieding voor Neymar'

Reacties

Eerder deze zomer leek Barcelona nog de meest waarschijnlijke bestemming van Neymar, maar Real Madrid heeft zich inmiddels serieus gemengd in de strijd om de Braziliaanse vedette van Paris Saint-Germain en is bereid ver te gaan. De Spaanse kranten staan er deze zaterdag vol mee.

'Real bindt strijd aan met Barça: mega-aanbieding voor Neymar'

En die schrijven stuk voor stuk dat voor Real tekenen een serieuze optie is geworden voor Neymar, van wie bekend is dat hij na twee jaar wil vertrekken bij PSG. Barcelona flirtte eerder deze zomer daarom nadrukkelijk met de 27-jarige ex-speler, maar de interesse is nooit concreet geworden. En nu lopen de Catalanen dus het risico dat de aartsrivaal uit Madrid toeslaat.

Pogba
Volgens de twee Madrileense sportkranten AS en Marca wordt die kans een stuk groter, nu Paul Pogba waarschijnlijk niet bij Manchester United zal vertrekken. De Engelse transfermarkt is immers dicht en The Red Devils zijn er niet in geslaagd een middenvelder aan te trekken die het vertrek van Pogba zou kunnen opvangen. En dus schakelt voorzitter Florentino Pérez nu door.

Volgens AS onderhandelen Real en PSG inmiddels al over de transfer van Neymar. De Parijzenaren zouden daartoe bereid zijn, omdat Barça tot nu toe nooit over de brug is gekomen met een concreet voorstel en heeft laten doorschemeren niet te willen voldoen aan de torenhoge vraagprijs. In plaats daarvan verschenen berichten in de krant over ingewikkelde ruildeals.

'Overbodige Neymar gaat voor grootste transfer in voetbalhistorie zorgen'

Volgens Marca ligt die optie bij de gesprekken met Real niet op tafel, al mogen er met James Rodríguez en Gareth Bale nog wel wat sterren weg uit Estádio Santiago Bernabéu. De Koninklijke zal dus diep in de buidel moeten tasten om de gevoelige transfer te realiseren. Volgens Sport is Pérez daartoe ook bereid. Neymar zou alleen al veertig miljoen euro per jaar kunnen verdienen.

De Catalaanse krant stelt dat de Braziliaanse dribbelaar nog niet is ingegaan op het aanbod dat hem op Lionel Messi na de best betaalde speler ter wereld zou maken, omdat hij tot het laatste moment zou willen wachten op Barcelona. De vertroebelde verstandhouding van Barça met PSG geeft Real echter het voordeel in de onderhandelingen, stellen AS en Marca.

Figo
Volgens het eveneens in Catalonië gevestigde Mundo Deportivo geeft Neymar zijn oude club nog tot 20 augustus de tijd, daarna gaat hij andere opties overwegen. Behalve Real zou ook Juventus een uitweg kunnen bieden. Het zou in ieder geval een stuk minder losmaken dan een verhuizing naar Madrid, die de Spaanse kranten doet denken aan de gevoelige overstap die Luis Figo ooit maakte.

Zie hieronder de covers van de hierboven aangehaalde sportkranten uit Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.