RB Leipzig zwemt in het geld na nieuwe megadeal: Konaté op weg naar Liverpool

Reacties

Liverpool staat op het punt om zich te versterken met Ibrahima Konaté, zo verzekeren verschillende Duitse media. Sky meldt zelfs dat de 22-jarige verdediger zijn medische keuring al heeft doorstaan en tot medio 2026 heeft getekend bij de Premier League-club.

RB Leipzig zwemt in het geld na nieuwe megadeal: Konaté op weg naar Liverpool
© Pro Shots

Konaté komt over van RB Leipzig, waar zijn verbintenis doorliep tot medio 2023. Door een gelimiteerde afkoopsom van veertig miljoen euro hoefden beide clubs niet eens te onderhandelen. Afgelopen seizoen moest Liverpool-manager Jürgen Klopp veel puzzelen in zijn achterhoede, voornamelijk door de zware blessures van Virgil van Dijk en Joe Gomez.

Eerder zag RB Leipzig al Dayot Upamecano voor 42,5 miljoen euro naar Bayern München vertrekken. Der Rekordmeister legde ook een afkoopsom van 25 miljoen euro op tafel om trainer Julian Nagelsmann over te nemen van de in 2009 opgerichte club. Zo heeft RB Leipzig als alle formaliteiten aangaande Konaté zijn afgerond al 107,5 miljoen euro verdiend met uitgaande deals en dat terwijl de markt nog ruim drie maanden open is.

Konaté doorliep zijn opleiding bij Paris FC en Sochaux en maakte zijn eerste meters als prof bij die laatstgenoemde club. In 2017 stapte de Franse jeugdinternational over naar RB Leipzig.

Destijds voorspelde Ralf Rangnick - die in verschillende functies aan het Red Bull-project was verbonden - een gouden toekomst voor de technisch en fysiek sterke verdediger. 'Dit is echt een coup. Ik zie hem ooit wel uitkomen voor Real Madrid of Barcelona.'

Spelersprofiel

I. Konaté


Geboortedatum:
25 mei 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Paris
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,94 m
Gewicht:
95 kg
Huidige club:
Liverpool
Nationaal team:
Frankrijk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer I. Konaté
Meer over I. Konaté
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.