RB Leipzig moet vrezen voor nieuwe transfercoup Bayern München

Reacties

RB Leipzig moet vrezen voor een nieuwe transfercoup van Bayern München. Der Rekordmeister plukte verdediger Dayot Upamecano al weg bij de concurrent en richt zijn pijlen nu op aanvoerder Marcel Sabitzer.

RB Leipzig moet vrezen voor nieuwe transfercoup Bayern München
© Pro Shots

Bayern beleefde een desastreuze start van de voorbereiding en wist nog geen oefenduel te winnen. De clubleiding van Bayern heeft volgens Bild genoeg gezien en wil ingrijpen met de komst van Sabitzer, die het Beierse middenveld van meer power moet gaan voorzien. De 27-jarige Oostenrijker beschikt nog over een eenjarig contract in Leipzig en hoeft daardoor niet de hoofdprijs te kosten.

Bayern zet in op een transfersom van achttien miljoen euro voor Sabitzer, die zeven jaar geleden voor twee miljoen euro de overstap maakte van Rapid Wien naar RB Leipzig. Na een seizoen op huurbasis bij Red Bull Salzburg werkte Sabitzer zich onder de vleugels van huidig Bayern-trainer Julian Nagelsmann op tot een van de sterkhouders van Leipzig.

Nagelsmann is een groot voorstander van de komst van Sabitzer. De oefenmeester ziet in Sabitzer een welkome aanvulling op Joshua Kimmich en Leon Goretzka.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.