Rayhi zint op revanche na uiteenspatten Eredivisie-droom

Reacties

Mohamed Rayhi had met drie goals en twee assists een groot aandeel in de 5-0 overwinning van Sparta Rotterdam op Jong AZ. De 24-jarige aanvaller is onze Speler van de Week in de Keuken Kampioen Divisie.

Rayhi zint op revanche na uiteenspatten Eredivisie-droom

Vorige week keerde Rayhi bij Sparta terug na een blessureperiode. Hij liet tegen Almere City FC onmiddellijk blijken dat zijn toegevoegde waarde groot is. Met topscorer Lars Veldwijk in de punt van de aanval beschikt trainer Henk Fraser misschien wel over de beste spits van alle Eerste Divisie-clubs, met Rayhi op de flank of in de buurt van Veldwijk heeft Sparta een complementair duo. Hoewel Veldwijk voornamelijk voor zijn eigen kans gaat, profiteert Rayhi optimaal van zijn aanwezigheid. Zijn explosie tegen Jong AZ plaatst hem even op de voorgrond in plaats van in de schaduw van de aanvoerder en blikvanger van Sparta.

Rayhi, een Eerste Divisie-ervaringsdeskundige inmiddels die ook al bij Jong PSV speelde, hoopte vorig seizoen als speler van NEC te promoveren. Hij kende, net als de Nijmeegse ploeg, een prima eerste seizoenshelft en speelde zich ook her en der in de kijker. Na de winterstop stortte NEC in en kampte Rayhi met blessureleed. De Eredivisie-droom spatte uiteen, maar nu zint de 24-jarige aanvaller op revanche. Na de 5-0 zege op Jong AZ is Rayhi met Sparta weer koploper. Aan trainer Henk Fraser en Rayhi om een toekomst in de Eredivisie te bewerkstelligen.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop volgt nog een heuse test. Sparta gaat vrijdag op bezoek bij Jong Ajax. Voor Rayhi een ideale mogelijkheid om alvast zijn Eredivisie-capaciteiten te tonen.

Tekst gaat verder onder de tabellen.

De topvijf van speeldag 18

1. Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 8,5
2. Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 8,5
3. Jordan Teze (Jong PSV) 7,5
4. Nick Venema (Jong FC Utrecht) 7,5
5. Bart Vriends (Sparta Rotterdam) 7,5

Algemeen individueel klassement:

1. Huseyin Dogan (TOP Oss)  6,71
2. Branco van den Boomen (FC Eindhoven)  6,68
Bryan Smeets (TOP Oss)  6,68
4. Istvan Bakx (Go Ahead Eagles)   6,64
5. Ramon Pascal Lundqvist (Jong PSV) 6,63
6. Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 6,61
7. Wouter van der Steen (FC Den Bosch)    6,58
8. Ferdy Druijf (Jong AZ) 6,53
9. Danny Verbeek (FC Den Bosch)    6,50
10. Emil Hansson (RKC Waalwijk)  6,47
Abdou Harroui (Sparta Rotterdam) 6,47
Dylan Seys (RKC Waalwijk) 6,47

Sparta en Jong PSV vinden twee spelers terug in het Elftal van de Week. Uiteraard is Mohamed Rayhi in de aanvalslinie geposteerd, maar ook centrale verdediger Bart Vriends is present. Niet toevallig twee spelers die Sparta duidelijk enige tijd heeft moeten missen. Met Rayhi en Vriends (en ook Royston Drenthe) weer in de gelederen is Sparta terug aan kop.

Namens Jong PSV blonken rechtsback Jordan Teze en middenvelder Laros Duarte (die binnenkort wordt herenigd met zijn broertje Deroy Duarte bij Sparta) op bezoek bij Telstar uit. Met Jong Ajax-middenvelder Carel Eiting en Jong FC Utrecht-spits Nick Venema – twee spelers die dicht tegen het eerste aanzitten bij hun clubs – zijn er nog twee beloftenspelers uitverkoren.

Doelman Wouter van der Steen, die een punt redde voor FC Den Bosch bij Go Ahead Eagles, is logischerwijs de doelman van het Elftal van de Week. Verder werden Sai van Wermeskerken (SC Cambuur), Wout Brama (FC Twente), Jérome Deom (MVV Maastricht) en Dylan Seys (RKC Waalwijk) beloond voor hun goede optredens.

In het algemeen individueel klassement sluipen de uitblinkers van de week, Mohamed Rayhi en Wouter van der Steen, omhoog. Zij bezetten nu de zesde en de zevende plek. TOP Oss-speler Huseyin Dogan blijft de ranglijst nog aanvoeren. FC Eindhoven-middenvelder Branco van den Boomen en Dogans ploeggenoot Bryan Smeets bezetten de plaatsen twee en drie.

Bekijk hier alle cijfers van speelronde 18 in de Keuken Kampioen Divisie. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.