Rashford maakt zich sterk voor komst Sancho bij Manchester United

Reacties

Marcus Rashford is begonnen met het charmeoffensief dat ervoor moet zorgen dat Jadon Sancho in de zomer naar Manchester United komt. Rashford geeft in een Q&A met Bleacher Report aan dat hij maar wat graag bij United wil samenspelen met de sensatie van Borussia Dortmund.

Rashford maakt zich sterk voor komst Sancho bij Manchester United
© Pro Shots

De net twintigjarige Sancho is bezig aan zijn derde seizoen bij Dortmund, dat de jongeling wegplukte uit de jeugdopleiding van Manchester City. De aanvaller heeft zich in Duitsland spectaculair ontwikkeld en heeft al elf interlands voor de Engelse nationale ploeg achter zijn naam staan. In het team van bondscoach Gareth Southgate speelde hij reeds samen met Rashford.

© Pro Shots

Laatstgenoemde hoopt nu ook bij United ploeggenoot van Sancho te kunnen worden. Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke heeft aangegeven dat de club Sancho niet in de weg zal staan als de jongeling komende zomer wil vertrekken, wat heeft gezorgd voor de nodige transfergeruchten. In de wandelgangen wordt vooral United vaak aan Sancho gelinkt.

Rashford hoopt dat zijn werkgever doorpakt. 'Ik denk dat wij zeer goed kunnen samenspelen', zei de aanvaller van United. 'Sancho is een geweldige speler en het is leuk om zijn ontwikkeling te volgen. Hopelijk kunnen we samen gaan spelen, dat zou mooi zijn. Sancho kan een mannetje passeren, is creatief en fantasierijk. Dat zijn kwaliteiten die je in het hedendaagse voetbal nodig hebt.'

Bruno Fernandes
Rashford werd ook gevraagd naar zijn mening over Bruno Fernandes, die eind januari werd overgenomen van Sporting Portugal en in zijn eerste weken bij United veel indruk heeft gemaakt. Vanwege een blessure heeft Rashford nog niet met de Portugees samengespeeld. 'Maar ik kijk ernaar uit om met hem op het veld te staan. Hopelijk kunnen we samen mooie tijden beleven', klinkt het.

'Bruno is creatief, denkt vooruit, wil altijd de bal hebben en creeërt kansen', vervolgt Rashford. 'Hij heeft een positieve vibe in het team gebracht. Ik hoop dat hij dit kan volhouden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.