Rashford draagt goals op aan recent overleden vriend

Reacties

Marcus Rashford heeft zijn kans bij de nationale ploeg met beide handen gegrepen. De Manchester United-aanvaller blonk met twee goals uit bij de overwinning op Wales die Engeland groepswinst opleverde.

Rashford draagt goals op aan recent overleden vriend
© Pro Shots
Wales
Wales
0 - 3
Engeland
Engeland

De 25-jarige aanvaller moest in de eerste twee pouleduels van de Engelsen genoegen nemen met een invalbeurt. Rashford scoorde als invaller tegen Iran en viel vervolgens in de slotfase in tegen de Verenigde Staten. Tegen Wales (0-3) gaf bondscoach Gareth Southgate kansen aan Rashford en Phil Foden en hield hij Raheem Sterling en Bukayo Saka aan de kant.

Rashford opende tegen Wales de score met een prachtige vrije trap. Een doelpunt dat hij opdroeg aan een vriend die hij onlangs verloor. 'Een vriend van mij is een paar dagen geleden overleden', vertelde de buitenspeler tijdens de persconferentie na afloop. 'Hij had een behoorlijk lange strijd met kanker. Ik ben blij dat ik heb kunnen scoren voor hem. Hij was een goede vriend en een grote fan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de 75 minuten die Rashford speelde tegen Wales was het duidelijk dat hij iets wilde bewijzen. Hij zorgde voor veel gevaar. Niemand kwam tot meer doelpogingen en niemand had meer geslaagde dribbels. De hoogtepunten waren natuurlijk zijn twee goals.

Door het sterke optreden van Rashford staat Southgate voor lastige keuzes op weg naar de achtste finale tegen Senegal. Het luxeprobleem van de bondscoach is dinsdagavond onderstreept, naast Rashford maakte ook Phil Foden indruk bij zijn eerste basisoptreden tijdens dit toernooi. In de eerste twee pouleduels kregen Saka en Sterling nog de voorkeur op de flanken.

Rashford is niet de enige United-speler die opvalt dit WK. Ploeggenoten Bruno Fernandes en Casemiro werden eerder deze week ook al uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.