Rangers-plaaggeest zit na Gerrard ook Van Bronckhorst dwars

Giovanni van Bronckhorst heeft met Rangers FC voor het eerst schade opgelopen in de Schotse competitie. De koploper gaf dinsdagavond op bezoek bij Aberdeen een voorsprong uit handen.

Aberdeen
Aberdeen
1 - 1
Glasgow Rangers

Door vier zeges in de laatste vijf duels was het vertrouwen groot bij de thuisploeg. Zou het Aberdeen dan lukken om het Rangers van Van Bronckhorst te laten struikelen? The Dons creëerden wel kansen in de eerste helft, maar de bezoekers waren het effectiefst. Uit een goede aanval opende Ianis Hagi op aangeven van Ryan Kent in de twintigste minuut de score. Voor de 23-jarige zoon van de Roemeense legende Gheorghe Hagi was de 0-1 pas zijn vierde goal van het seizoen.

Aberdeen probeerde de druk vervolgens wel op te voeren, maar de defensie van Rangers leek opnieuw overeind te blijven. In liefst zes van de eerste zeven competitieduels onder Van Bronckhorst werd door de topclub de nul gehouden. In het Pittodrie Stadium hield doelman Allan McGregor opnieuw lang zijn doel schoon. Tot de 72ste minuut, nadat de bal op de stip was gegaan. Uit een strafschop zorgde Lewis Ferguson voor de 1-1. Zo leed Rangers voor het eerst sinds 27 oktober puntenverlies in de Schotste competitie. Destijds werd in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Aberdeen. De naar Aston Villa vertrokken Steven Gerrard was toen nog de manager van The Gers.

Van Bronckhorst, die Kent in de 83ste minuut nog rood zag krijgen, is nu tien wedstrijden de manager van Rangers geweest. In die serie werd alleen op bezoek bij Europa League-tegenstander Olympique Lyon (1-1) en uit tegen Aberdeen puntenverlies geleden. De uitgangspositie in de Schotse titelstrijd is nog steeds uitstekend. Het team van Van Bronckhorst heeft na 21 duels een voorsprong van vier punten op Celtic.