Rangers kan titel ruiken en wacht mogelijk pikant feestje bij aartsrivaal

Reacties

Rangers FC kan de eerste Schotse titel sinds 2011 haast niet meer ontgaan. De formatie van manager Steven Gerrard won zaterdag simpel van St. Mirren en kan zondag zonder te spelen kampioen worden. Gebeurt het dit weekend nog niet, dan wacht de club een pikant titelfeestje.

Rangers kan titel ruiken en wacht mogelijk pikant feestje bij aartsrivaal
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
3 - 0
Saint Mirren
Saint Mirren

De ploeg van Gerrard is dit seizoen oppermachtig in Schotland. De laatste titel uit 2011 dateert uit een heel andere tijd, een periode waarin Rangers en aartsrivaal Celtic ieder seizoen streden om het Schotse kampioenschap. Rangers, toen nog Glasgow Rangers geheten, werd in 2012 echter teruggezet naar het vierde niveau vanwege financieel wanbeleid. Een lange weg terug naar de top volgde.

Rangers keerde in 2016 terug op het hoogste niveau, maar Celtic bleek telkens een maatje te groot als het ging om het kampioenschap. Tot dit seizoen. Voor zaterdag bedroeg de voorsprong van Rangers op Celtic al achttien punten, waardoor de club nog voor het begin van de kampioensplay-off de titel al bijna binnen had. De vraag was alleen nog wanneer het zeker zou zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het maakte de hunkering bij de fans van Rangers enorm. Gerrard werd zaterdag als een held onthaald door de supporters van de club, die door de naderende titel even lak hadden aan de coronaregels. De manager was zaterdag geschorst, maar Rangers kende een eenvoudige middag tegen St. Mirren. Door goals van Ryan Kent en Alfredo Morelos stond het na een kwartier al 2-0. Ianis Hagi zorgde vlak na rust ook nog voor 3-0.

De vraag is nu wanneer Rangers het kampioenschap echt kan vieren. Dat kan zondag al gebeuren als Celtic niet wint bij Dundee United. Wint Celtic wel, dan kan Rangers op 21 maart een pikant feestje vieren. De club gaat dan namelijk op bezoek bij de aartsrivaal, waarbij niet eens gewonnen hoeft te worden om de titel veilig te stellen. Een gelijkspel is ook voldoende. De ogen bij Rangers zijn nu dus gericht op Celtic.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.