Rangers in rouw na overlijden clublegende Walter Smith (73)

Reacties

Walter Smith is op 73-jarige leeftijd overleden. De legendarische Schotse manager leidde Rangers in de jaren negentig naar zeven landstitels op rij en won in totaal 21 prijzen met de club.

Rangers in rouw na overlijden clublegende Walter Smith (73)
© Pro Shots

Smith geldt bij de Schotse grootmacht dan ook als een absolute legende. De oud-speler van Dundee United was in totaal elf jaar manager van Rangers, verdeeld over twee periodes (1991-98 en 2007-11). In de jaren negentig leidde de latere manager van Everton en bondscoach van Schotland The Gers naar dertien hoofdprijzen, inclusief de zeven opeenvolgende landstitels (een serie die werd beëindigd door het Celtic van Wim Jansen). Na zijn terugkeer in 2007 voegde Smith daar nog drie landstitels, vijf nationale bekers en een plek in de UEFA Cup-finale (2008) aan toe.

Smith, die na zijn eerste periode in 1998 werd opgevolgd door Dick Advocaat, is door al die prijzen de op een na succesvolste manager in de Rangers-historie (na Bill Struth). De club is dan ook in rouw na zijn overlijden. 'Het is bijna niet te bevatten wat Walter heeft betekend voor iedereen bij Rangers', vertelt voorzitter Douglas Park op de clubwebsite. 'Hij belichaamt alles wat Rangers is. Zijn karakter en leiderschap was ongeëvenaard en hij zal blijven voortleven in de herinnering van iedereen met wie hij heeft samengewerkt gedurende zijn twee periodes als manager.'

'Ik sprak afgelopen weekend nog met Walter. Zelfs terwijl hij tegen zijn ziekte vocht, was hij nog in staat om advies en steun te geven. Daar ben ik hem persoonlijk erg dankbaar voor. Ik weet dat hij ook nog altijd in gesprek was met belangrijke leden van onze technische staf, inclusief onze manager Steven Gerrard. Walter zal enorm worden gemist door iedereen bij Rangers', vervolgt de voorzitter. 'Voor de supporters van Rangers was hij meer dan een voetbaltrainer alleen. Walter was een vriend voor velen, een leider, een ambassadeur en - vooral - een legende.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.