Ramselaar scoort na 215 dagen weer en bezorgt Utrecht zege op NEC

FC Utrecht heeft woensdag na twee wedstrijden zonder zege weer gewonnen in de Eredivisie. De ploeg van trainer René Hake won op bezoek bij NEC en toonde zich in Nijmegen uiterst effectief. Bart Ramselaar nam Utrecht bij de hand.

N.E.C.
N.E.C.
0 - 3
FC Utrecht
FC Utrecht

FC Utrecht kon wel een opsteker gebruiken na de nederlaag tegen FC Twente (1-0) en het gelijkspel tegen RKC Waalwijk (2-2) waarin een doelpunt van Mike van der Hoorn onterecht werd afgekeurd. Trainer René Hake, die aanvoerder Willem Janssen verrassend op de bank zette, kon al vroeg juichen. NEC lette bij een kort genomen corner van Utrecht niet op, waarna Ramselaar de bal op de pantoffel nam en van afstand snoeihard raak schoot in de rechterhoek. Het was zijn eerste Eredivisie-treffer sinds 19 februari, 215 dagen geleden.

NEC had daarna lange tijd balbezit, maar kwam niet tot veel goede kansen. De opbouw van de Nijmegenaren verliep te traag. Elayis Tavsan kwam namens de thuisploeg wel dicht bij een goal. De vleugelspeler raakte via een Utrecht-been de lat. Ali Akman schoot vlak voor rust voorlangs. Aan het ene schot op doel dat NEC na een helft had gelost was te zien dat de ploeg van trainer Rogier Meijer er nauwelijks in slaagde om doelman Maarten Paes, die een verleden heeft in Nijmegen, te testen.

Utrecht hoopte de wedstrijd in de tweede helft snel in het slot te gooien en dat lukte bijna via Van der Hoorn. De verdediger kopte uit een hoekschop via de vingertoppen van keeper Mattijs Branderhorst tegen de lat. De bezoekers moesten langer wachten op de tweede treffer en kregen die halverwege de tweede helft. Othmane Boussaid vond Anastasios Douvikas, die ruimte vond en raak schoot voor zijn derde competitiegoal voor Utrecht.

Het werd daarna nog erger voor NEC, dat in de voorgaande wedstrijden juist zo weinig doelpunten tegen kreeg. Ramselaar tekende voor zijn tweede treffer van de avond en die goal begon bij Moussa Sylla. De rechtsbuiten bediende invaller Mimoun Mahi, die de bal aannam en doorstak op Ramselaar. Met de buitenkant van zijn rechtervoet tikte de spelmaker vervolgens binnen voor 0-3. Zo won Utrecht eenvoudig in Nijmegen.