Rampzalige avond Tete: stortvloed aan tegengoals gaat verder bij Fulham

Het Fulham van Kenny Tete heeft maandagavond wederom een forse domper moeten slikken. Aston Villa was veel te sterk voor The Cottagers, waar Tete ook nog eens geblesseerd uitviel.

Fulham
0 - 3
Aston Villa
Aston Villa

Fulham kende tot maandagavond nog geen al te beste terugkeer in de Premier League. De eerste wedstrijd van het seizoen werd met liefst 0-3 verloren van Arsenal, waarna ook het duel met mede-promovendus Leeds United met 4-3 verloren ging. In eigen huis tegen Aston Villa wilden Tete en consorten de eerste punten van het Premier League-seizoen pakken, maar ook die wedstrijd liep uit op ee deceptie.

Al na vier minuten was het Jack Grealish die uit een heel lastige hoek de 0-1 wist te maken voor de bezoekers uit Birmingham. Alphonse Aréola werd verschalkt en dat gebeurde de voormalig doelman van Real Madrid en Paris Saint-Germain in de vijftiende minuut weer. Na een knappe aanval via Grealish en John McGinn was het Conor Hourihane die de 0-2 verzorgde. Sinds mei 2011 (tegen Arsenal) had Aston Villa niet zó snel meer op een 2-0 voorsprong gestaan.

De tegenvallers voor Fulham stapelden zich voor rust nog verder op. Tete, die vorige week tegen Leeds United nog van waarde was met een assist, greep vlak voor rust naar de kuit en moest zich laten wisselen. Zonder Tete, maar met Aboubakar Kamara ging Fulham op zoek naar een ommekeer, maar die kwam er niet.

Fulham-coach Scott Parker zal in de rust ongetwijfeld geprobeerd hebben de boel om te keren, maar drie minuten na rust was het alweer 0-3 voor Aston Villa. Bij een verre vrije trap van Hourihane was het Tyrone Mings die helemaal vrij stond en de bal simpel binnen kon lopen. Daarmee was het verzet van Fulham wel gebroken. Dat de 1-3 van Bobby Reid wegens een duw in de rug werd afgekeurd hielp daar ook niet echt aan mee.

Hoewel Fulham zes van de laatste acht ontmoetingen met Aston Villa won, moest de promovendus dit keer zijn meerdere erkennen in de ploeg van coach Dean Smith. Fulham is nu samen met West Bromwich Albion een van de twee ploegen die in de eerste drie competitiewedstrijden liefst tien goals tegen kreeg. Iets wat in de 28 Premier League-seizoen daarvoor pas twee keer was gebeurd.