Ramos en Zidane trots op 'hongerig en boos' Real Madrid

Reacties

Het stormde de afgelopen week bij Real Madrid, maar zondagavond gaven de spelers van trainer Zinedine Zidane binnen de lijnen een passend antwoord. Aanvoerder Sergio Ramos oordeelde dat alle kritiek De Koninklijke juist heeft geholpen.

Ramos en Zidane trots op 'hongerig en boos' Real Madrid

Op bezoek bij het Sevilla van basisklant Luuk de Jong was een treffer van Karim Benzema genoeg voor de broodnodige drie punten: 0-1. Die zege tegen de tot zondag nog ongeslagen hoogvlieger kwam op een perfect moment, nadat in de laatste weken twee keer gelijk werd gespeeld, nipt werd gewonnen van Levante en midweeks met 3-0 keihard werd verloren bij Paris Saint-Germain, voor de Champions League.

Vooral die laatste nederlaag hakte erin in Madrid. De vele sportmedia waren snoeihard in hun oordeel, onder anderen keeper Thibaut Courtois moest het flink ontgelden. De pijlen richtten zich ook op Zidane, die volgens de berichten al moest vrezen voor zijn baan. José Mourinho zou zelfs al in de startblokken staan om het over te nemen. Maar, zo constateerde Zidane zondag tevreden: 'We hebben de volle negentig minuten een uitstekende wedstrijd op de mat gelegd.'

En dat in een zeer lastig uitduel, vond hij. 'Dit is een moeilijke plek om te spelen, in Sevilla moet je de hele wedstrijd op je hoede zijn. Maar ik moet al mijn spelers feliciteren en complimenteren. Dit was misschien wel onze beste wedstrijd sinds ik terug ben', loofde de Fransman, die zes maanden geleden zijn rentree maakte.

Zidane was ook lovend over drie van zijn aanvallend ingestelde spelers, opvallend genoeg mochten twee van hen deze zomer eigenlijk vertrekken. 'Ik moet Eden Hazard, Gareth Bale en James Rodríguez noemen: zij hebben vandaag allemaal geweldig verdedigend werk verricht. Karim Benzema heeft ons de winst gegeven, maar door het werk van die drie (en alle andere spelers) hebben we de basis gelegd. We hebben persoonlijkheid getoond.'

Ook Ramos was tevreden. 'We hebben deze wedstrijd benaderd met een uitstekende mentaliteit, na een zeer moeilijk week', sprak hij. 'De ploeg heeft weer een stap in de goede richting gezet. Als club is Real Madrid altijd bijzonder hongerig, vandaag was er misschien nog wel sprake van wat extra boosheid', zo sloot hij af met de opmerking dat alle kritiek en de recente prestaties Real juist op scherp hadden gezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.