Ramos en Varane houden Van Dijk uit FIFA FIFPro World 11

Reacties

Virgil van Dijk is er niet in geslaagd een plek te bemachtigen in de FIFA FIFPro World 11. In totaal 25 duizend profvoetballers uit 65 landen kozen voor het Real Madrid-duo Sergio Ramos en Raphaël Varane in het centrum van de verdediging in plaats van de enige genomineerde Nederlander.

Ramos en Varane houden Van Dijk uit FIFA FIFPro World 11

Ramos en Varane wonnen met Real voor het derde seizoen op rij de Champions League. In de finale werd het Liverpool van Van Dijk met 3-1 verslagen. Het was voor Varane, op de foto met Van Dijk, helemaal een geweldig jaar, want de verdediger legde met Frankrijk ook nog eens beslag op de wereldtitel. Frankrijk is dan ook het land met de meeste spelers in de FIFA FIFPro World 11: ook N'Golo Kanté (Chelsea) en de pas negentienjarige Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) hebben een basisplaats.

Real Madrid is de club die de meeste spelers levert aan het wereldelftal. Naast Ramos en Varane kregen ook Marcelo, Luka Modric, die maandag de The Best FIFA Men's Player Award kreeg uitgereikt, en Cristiano Ronaldo een plek in de FIFA FIFPro World 11. David de Gea (Manchester United), Dani Alves (Paris Saint-Germain), Eden Hazard (Chelsea) en Lionel Messi (Barcelona) completeerden het elftal. Het kwam niet eerder voor dat Barça door zo weinig spelers vertegenwoordigd werd in de FIFA FIFPro World 11.

Messi en Ronaldo werden voor de twaalfde keer op rij verkozen in de FIFA FIFPro World 11, die dit jaar voor de veertiende keer werd samengesteld. Ook Ramos (negen keer) en Alves (acht) zijn ervaren krachten. De Gea, Hazard, Kanté en Mbappé maakten dit jaar hun debuut.

Overigens kwam Van Dijk niet in de buurt van een basisplaats. Van de twintig genomineerde verdedigers moest hij er liefst zestien voor zich dulden. Alleen Mats Hummels (Bayern München), Yerry Mina (Barcelona/Everton) en Sime Vrsaljko (Atlético Madrid/Internazionale) kregen minder stemmen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.