Rakitic gedecideerd: 'Frenkie de Jong komt niet op mijn positie te spelen'

Reacties

Ivan Rakitic is niet bang dat de komst van Frenkie de Jong naar Barcelona ten koste gaat van zijn eigen plek. De Kroaat is bezig aan zijn vijfde seizoen in Camp Nou en zegt dat hij deze zomer blijft waar hij is en daarbij niet in de weg zal worden gezeten door De Jong.

Rakitic gedecideerd: 'Frenkie de Jong komt niet op mijn positie te spelen'

Barcelona legde De Jong in januari voor vijf jaar vast en betaalt 75 miljoen euro aan Ajax voor de middenvelder. In een interview met Mundo Deportivo geeft Rakitic aan dat hij blij is met de Nederlander als toekomstig ploeggenoot.

'Het is een jonge jongen die heel goed speelt en ik ben blij dat de club bezig blijft de ploeg te versterken. Iedere goede voetballer die hiernaartoe kan worden gehaald is welkom. Maar ik ben er tegelijkertijd zeker van dat hij mijn plek niet zal overnemen, want die is al bezet', zegt Rakitic.

'Ik wens De Jong veel geluk en heb honderd procent waardering en respect voor hem. Maar hij speelt wel op een andere positie dan de mijne, dus ik begrijp niet zo goed waarom wij steeds met elkaar in verband worden gebracht', aldus de Kroaat.

'Bij zowel Ajax als de nationale ploeg speelt hij op een andere plek dan ik. Maar ik ben blij dat hij komt, zeker. Ik wens hem veel succes en geluk bij Barcelona hoop dat hij zich hier thuis zal voelen.'

Rakitic speelde tot op heden al 267 wedstrijden voor Barcelona en ligt nog vast tot medio 2021. Wat hem betreft dient hij zijn lopende contract sowieso uit - en als het aan de middenvelder ligt verandert er voor hem de komende jaren niets.

Geen stap naar Italië
De geruchten dat hij wel eens naar Internazionale zou kunnen vertrekken, doet de verliezend WK-finalist van 2018 af als ongefundeerd. 'Ik weet niet waarom dat gebeurt, ik kan het niet verklaren. Dat ik Inter een mooie club vind met goede spelers wil niet zeggen dat ik het niet naar mijn zin heb bij Barcelona.'

'Ik doe het hier goed en ben hier gelukkig, net als mijn dochters', verzekert Rakitic. 'Ik ben niet bezig met iets anders. Ik heb die verhalen ook niet gecreëerd. Dit is de plek waar ik wil zijn, het is niet één keer door mijn gedachten gegaan om ergens anders te spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.