Racisme zorgt voor 'enorme pijn van de rood-witte familie' in Madrid

Reacties

Atlético Madrid veroordeelt de racistische leuzen die door een deel van de achterban zijn gescandeerd voor de wedstrijd tegen Real Madrid. Buiten het Wanda Metropolitano maakte een aanzienlijke groep supporters Vinícius Júnior uit voor een aap.

Racisme zorgt voor 'enorme pijn van de rood-witte familie' in Madrid
© Imago
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

In een officieel statement zegt Atlético volledige medewerking te verlenen aan een politieonderzoek naar de gebeurtenissen buiten het stadion. De club heeft de autoriteiten verzocht om de namen van geïdentificeerde daders door te geven. Als blijkt dat er leden van de club tussen zitten, worden ze direct geroyeerd.

De leuzen zorgden bij Atlético voor 'enorme afkeer en verontwaardiging', schrijft de club dinsdag. 'We staan niet toe dat individuen zich verschuilen achter onze clubkleuren om racistische en xenofobe beledigingen te uiten. Bij Atlético is er nul tolerantie voor racisme. We zijn volledig toegewijd aan de bestrijding van deze maatschappelijke plaag.'

'De pijn van de rood-witte familie is enorm', vervolgt Atlético. 'We kunnen niet toestaan dat onze fans met zulk gedrag in verband worden gebracht en dat onze waarden als club in twijfel worden getrokken, want een kleine minderheid vertegenwoordigt ons niet. Ons besluit is daadkrachtig en empathisch: we stoppen niet totdat we de daders verbannen uit de rood-witte familie, want daar kunnen ze geen deel van uitmaken.'

In het statement schrijft Atlético verder dat 'de gebeurtenissen in de dagen voor de derby onacceptabel zijn'. Daarmee doelt de club op een uitspraak van Pedro Bravo, nota bene de voorzitter van de vereniging van zaakwaarnemers in Spanje. Die vergeleek de dansjes waarmee Vinícius zijn doelpunten viert met het gedrag van een aap. In de derby liet Vinícius blijken zich niets aan te trekken van die uitspraak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.