Rabiot verklaart transferkeuze: 'Juventus is groter dan PSG'

Reacties

Adrien Rabiot is gepresenteerd bij zijn nieuwe club Juventus. Onder de aandacht van vele journalisten verklaarde hij zijn overstap naar de Italiaanse kampioen.

Rabiot verklaart transferkeuze: 'Juventus is groter dan PSG'

De Fransman kwam over van Paris Saint-Germain, waar hij afgelopen halfjaar verbannen werd nadat hij zijn contract niet wilde verlengen. 'Het was een lastige tijd', blikt Rabiot terug. 'Het leverde me veel frustraties op, zowel sportief als persoonlijk. Ik ben in ieder geval blij dat die tijd nu achter de rug is.'

Rabiot werkte het afgelopen seizoen in Parijs samen met Gianluigi Buffon, die een rijk verleden heeft bij Juventus. De twee spraken elkaar uitvoerig over de club. 'Hij heeft me advies gegeven', beaamt Rabiot. 'Hij was de best denkbare persoon om mee over Juventus te praten. Zijn mening woog voor mij heel zwaar.'

Rabiot verlaat Paris Saint-Germain na zeven seizoenen. In Parijs debuteerde hij op zeventienjarige leeftijd onder Carlo Ancelotti. Hoewel Rabiot altijd gewaardeerd werd bij de Franse grootmacht, resulteerde dat nooit in een vaste basisplaats.

Met zijn transfer naar De Oude Dame denkt Rabiot een stapje omhoog te hebben gezet. 'Met alle respect, maar Juventus is naar mijn idee een grotere club dan Paris Saint-Germain. Ze hebben een prachtige historie', vertelde de zesvoudig international. 'Daarnaast hebben ze een mooi verleden met Franse spelers', weet Rabiot, daarmee doelend op onder anderen Michel Platini.

Bij Juventus krijgt hij ook concurrentie van een landgenoot. Blaise Matuidi neemt geregeld de positie als linkermiddenvelder in, oftewel de favoriete positie van Rabiot. 'Ik speel het liefst op die positie inderdaad, maar ik kan ook op alle andere posities op het middenveld uit de voeten', geeft hij aan.

Het wordt volgend seizoen dringen op het middenveld van Juventus. Naast Matuidi en Rabiot, beschikt De Oude Dame volgend seizoen ook over mannen als Miralem Pjanic, Sami Khedira, Aaron Ramsey, Emre Can en Rodrigo Bentancur.

Opvallenderwijs sprak Rabiot nog niet met Maurizio Sarri, die onlangs werd aangesteld als trainer van Juventus. 'Ik vind het jammer dat ik nog niet met hem heb gesproken, maar dat heeft mijn keuze niet beïnvloed. Iedereen heeft hier een groot vertrouwen in me.'

Zelf kijkt de 24-jarige middenvelder uit naar een samenwerking met Cristiano Ronaldo. 'Dat is natuurlijk schitterend. Al moeten we niet vergeten dat hier heel veel sterren spelen. Ik vind het heel bijzonder om met hen in de kleedkamer te mogen zitten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Adrien Rabiot is één van de vele spelers wiens contract eind vorige maand afliep. Eerder zette VI PRO andere interesse transfervrije spelers op een rijtje:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.