Raamwerk Feyenoord: zo gaat Troost richting de transferzomer

Reacties

Nu Feyenoord in Sjaak Troost een nieuwe technisch directeur, op interim-basis, heeft aangesteld, kan ook in Rotterdam-Zuid de voorbereiding op het volgende seizoen écht beginnen. Vooralsnog overheerst de onzekerheid in De Kuip.

Raamwerk Feyenoord: zo gaat Troost richting de transferzomer

Feyenoord haalde nog geen nieuwe spelers binnen, maar is al wel zeker van het vertrek van twee basisspelers. Robin van Persie heeft een punt achter zijn carrière gezet, terwijl de gehuurde Jordy Clasie terug is naar Southampton. Cuco Martina werd gehuurd van Everton en is eveneens vertrokken bij de nummer drie van de Eredivisie.

Daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Het is de vraag of Kenneth Vermeer wederom genoegen neemt met een plek op het tweede plan, terwijl Steven Berghuis en Tonny Vilhena niet afwijzend staan tegenover een vertrek. En wat gebeurt er met Nicolai Jørgensen? Door de aanstaande renovatie van het eerste elftal is de komst van Troost pure noodzaak, zodat Feyenoord per direct aan de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen kan beginnen.

Gaat Feyenoord een poging wagen om Clasie en Martina terug te halen? Welke spelers worden er gehaald van het geld dat bijvoorbeeld Vilhena en/of Berghuis opleveren? Feyenoord heeft zelf nauwelijks middelen om flinke transfersommen te kunnen betalen en is afhankelijk van uitgaande transfers. En wat gebeurt er met Jan-Arie van der Heijden, Eric Botteghin, Lutsharel Geertruida, Calvin Verdonk, Bart Nieuwkoop en Jordy Wehrmann, wier contracten nog maar een jaar doorlopen?

Het belooft kortom een drukke transferzomer te worden bij Feyenoord. De nieuwe hoofdtrainer Jaap Stam weet dat hij aan een nieuw team zal moeten bouwen, maar heeft nog geen idee met welke spelers hij dat moet doen. Met Troost als nieuwe technische man aan boord moet dat snel duidelijk worden.

Naam Contract tot
Kenneth Vermeer 2020
Jan-Arie van der Heijden 2020
Eric Botteghin 2020
Tonny Vilhena 2020
Bart Nieuwkoop 2020
Calvin Verdonk 2020
Jordy Wehrmann 2020
Lutsharel Geertruida 2020
Nicolai Jørgensen 2021
Steven Berghuis 2021
Jens Toornstra 2021
Sam Larsson 2021
Sven van Beek 2021
Jeremiah St. Juste 2021
Ramón ten Hove 2021
Luis Sinisterra 2021
Yassin Ayoub 2022
Ridgeciano Haps 2022
Dylan Vente 2022
Justin Bijlow 2023
Tyrell Malacia 2023
Wouter Burger 2023
Orkun Kökçü 2023

Eerder keken we al naar de contracten bij Ajax en Feyenoord:

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.