Raamwerk Ajax: zo gaat Overmars richting de transferzomer

Reacties

Terwijl de supporters vrezen voor een leegloop, is Marc Overmars druk bezig om de selectie van Ajax op peil te houden. Na doelman Andre Onana werd linksback Nicolás Tagliafico vrijdag de tweede begeerde basisspeler die beloofde om nog minstens een seizoen in Amsterdam te blijven.

Raamwerk Ajax: zo gaat Overmars richting de transferzomer

Eind maart tekende Onana (23) voor één seizoen bij, waardoor hij nu tot medio 2022 vastligt in de Johan Cruijff Arena. Ook Tagliafico heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis, maar aan de duur van het contract is niets veranderd. De Argentijn was al tot medio 2022 aan Ajax verbonden en dat is nu nog steeds zo. In het nieuwe contract zit een zogenoemde commitment, wat betekent dat de 26-jarige Tagliafico in de komende transferperiode niet zal vertrekken.

Zo blijft Overmars proberen om de huidige Ajax-selectie zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Eerder tekenden ook Noussair Mazraoui (tot medio 2022) en Klaas Jan Huntelaar (tot medio 2020) al nieuwe contracten, terwijl de opties in de aflopende verbintenissen van Lasse Schöne en Daley Sinkgraven werden gelicht. Net als Huntelaar liggen zij nu tot volgend jaar zomer vast bij Ajax.

De selectie van Ajax is voor volgend seizoen al versterkt met middenvelder Razvan Marin (Standard Luik), verdediger Kik Pierie (sc Heerenveen) en doelman Kjell Scherpen (FC Emmen), terwijl Frenkie de Jong is verkocht aan Barcelona. Matthijs de Ligt lijkt ook niet te behouden voor Ajax en verder worden Hakim Ziyech, Donny van de Beek en David Neres constant met andere clubs in verband gebracht. De vraag is of zij volgend seizoen nog in Amsterdam actief zullen zijn.

Door het Europese succes van Ajax én de duur van de contracten van de genoemde spelers, kan Overmars bij een eventuele transfer in ieder geval de hoofdprijs vragen (zie onderstaand overzicht). In de huidige selectie van Ajax zitten slechts twee spelers met een aflopend contract. Dat zijn keepers Kostas Lamprou en Bruno Varela. Laatstgenoemde wordt sinds januari gehuurd van Benfica en Ajax heeft in de zomer een optie tot koop.

Vooralsnog is onduidelijk of Overmars daar gebruik van gaat maken. Zoals het ook afwachten is of de directeur nog meer verrassingen à la Tagliafico in petto heeft. Voor aanvang van de competitietopper tegen PSV van vorige maand gaf hij wel al aan dat hij een goed gevoel had over een langer verblijf van Neres, die in januari nog voor veel geld naar China kon. Wordt de Braziliaan de volgende die de Ajax-fans met een belofte van trouw gelukkig maakt?

De contracten van de Ajax-spelers op een rijtje

Naam: Contract tot:
Kostas Lamprou 2019
Bruno Varela 2019*
Klaas Jan Huntelaar 2020
Lasse Schöne 2020
Joël Veltman 2020
Daley Sinkgraven 2020
Vaclav Cerny 2020
Jurgen Ekkelenkamp 2020
Hakim Ziyech 2021
Matthijs de Ligt 2021
Noa Lang 2021
Dani de Wit 2021
Ryan Gravenberch 2021
Daley Blind 2022
Dusan Tadic 2022
Zakaria Labyad 2022
Nicolás Tagliafico 2022
Andre Onana 2022
Kasper Dolberg 2022
Donny van de Beek 2022
Carel Eiting 2022
Noussair Mazraoui 2022
Rasmus Kristensen 2022
Perr Schuurs 2022
David Neres 2022
Lisandro Magallán 2023
Hassana Bandé 2023
Kjell Scherpen 2023
Kik Pierie 2024
Razvan Marin 2024

* = gehuurd van Benfica, Ajax heeft een optie tot koop

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.