Puzzel mee met KNVB: vind een datum voor Utrecht-Ajax en AZ-Feyenoord

Reacties

De storm Ciara bezorgt de competitieplanners van de KNVB een flinke puzzel. De duels FC Emmen-FC Twente en Sparta Rotterdam-ADO Den Haag werden al snel naar dinsdag verplaats, maar voor de duels FC Utrecht-Ajax en AZ-Feyenoord is dat een stuk lastiger. Voorlopig is ook nog niet zo makkelijk te zeggen wanneer die twee afgelaste Eredivisie-duels kunnen worden ingehaald.

Puzzel mee met KNVB: vind een datum voor Utrecht-Ajax en AZ-Feyenoord
© Pro Shots

Door de Europa League-tweeluiken met Getafe en LASK Linz zijn twee midweken in elk geval geen optie voor Ajax en AZ, de weken die beginnen op 17 en 24 februari. Verder zijn er nog zes andere Europa League-midweken voordat de Eredivisie eindigt (de finale wordt pas gespeeld na de laatste speelronde): de weken van 9 maart, 16 maart, 6 april, 13 april, 27 april en 4 mei.

De enige vrije midweken die overblijven tot en met het einde van het seizoen (in het zeer optimistische scenario dat AZ of Ajax de EL-finale bereikt) zijn gereserveerd voor het KNVB-bekertoernooi, de weken van maandag 10 februari (kwartfinale) en maandag 2 maart (halve finale). Zowel AZ, FC Utrecht, Feyenoord als Ajax is nog in de race voor deze prijs. Bovendien is er in de week van maandag 20 april nog een midweekse speelronde in de Eredivisie.

Manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB erkende zaterdag in gesprek met FOX Sports dat het vinden van een nieuwe datum voor FC Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord een lastig verhaal kan worden. 

Bij een uiterst succesvol vervolg van het seizoen voor AZ en/of Ajax zal de KNVB dus inventief moeten zijn, in samenspraak met de clubs. 'We zullen wellicht ad hoc moeten schakelen. Als een van de clubs bijvoorbeeld wordt uitgeschakeld in Europa of in de beker zouden we gelijk de vrijgekomen data kunnen gebruiken.'

Een mogelijkheid is om met een vrijdag-maandag-combinatie te gaan werken: dat een reeds gepland duel in een speelronde naar een andere dag gaat om ruimte te scheppen voor de wedstrijd die moet worden ingehaald.

De midweken in de komende maanden:

Week Programma
10/02 Kwartfinale KNVB-bekertoernooi
17/02 Zestiende finale Europa League
24/02 Zestiende finale Europa League
02/03 Halve finale KNVB-bekertoernooi
09/03 Achtste finale Europa League
16/03 Achtste finale Europa League
23/03 Interlandperiode
30/03 Interlandperiode
06/04 Kwartfinale Europa League
13/04 Kwartfinale Europa League
20/04 Midweekse speelronde
27/04 Halve finale Europa League
04/05 Halve finale Europa League
10/05 Laatste speeldag Eredivisie

Wat zijn de ideale data om FC Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord in te halen? Laat het weten in de comments.

'Het is duidelijk dat Ajax baat heeft bij afgelasting'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.