Pusic: 'Geen behoefte in mijn eigen schoonheid te sterven'

Reacties

FC Twente pakte vrijdag met de derde periodetitel de eerste prijs van het seizoen. Trainer Marino Pusic weet dat hij in Enschede (nog) weinig schouderklopjes krijgt.

Pusic: 'Geen behoefte in mijn eigen schoonheid te sterven'

Een straatlengte voorsprong op de concurrentie in de Keuken Kampioen Divisie en een periodetitel. Sportief gezien is er weinig reden tot klagen in Enschede. Toch wordt Pusic niet op het schild gehesen. Het weinig sprankelende voetbal maakt hem niet echt een gevierd trainer.

Pusic accepteert de hoge verwachtingen, die begin dit jaar door technisch directeur Ted van Leeuwen werden onderstreept. 'Tegelijkertijd haal ik er ook de schouders over op. Ik heb een taak meegekregen – FC Twente terugbrengen naar de Eredivisie – en ik kan je verzekeren dat dat niet de meest eenvoudige opdracht in het Nederlandse voetbal is', aldus Pusic.

Die ene opdracht is zijn leidraad. 'Ik hou van schoonheid, maar heb geen behoefte in mijn eigen schoonheid te sterven. Ik wil niet de betere voetballer zijn die na afloop toch met lege handen staat. Alleen zij die wedstrijden winnen, zijn goede voetballers, snap je? En dat is wat we nu doen.'

Pusic, wiens contract komende zomer afloopt, kan de resultaten als getuigschriften aandragen. 'Tot vorige week had FC Twente tien wedstrijden op rij gewonnen, de langste zegereeks van Europa. Het kan dat je met toeval één of twee keer achter elkaar wint. Maar niet tien keer op rij. Als ploeg moeten we dus wel iets goed doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.