Puntje resteert voor Schreuders PEC na gruwelijke penalty

PEC Zwolle heeft het eerste punt gepakt onder Dick Schreuder. RKC Waalwijk ontsnapte in Overijssel aan een nederlaag in de kelderkraker.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 0
RKC Waalwijk

Zijn debuut als trainer van PEC Zwolle was vorige week uitgelopen op een pijnlijke exercitie. Feyenoord legde in De Kuip de pijnpunten ongenadig bloot. Schreuder baalde vooral van de gelatenheid bij zijn spelers, die zich ogenschijnlijk willoos naar de slachtbank lieten leiden in De Kuip.

Van die instelling was minder te zien in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Schreuder beleefde zes dagen later ook niet weer zo'n dramatische eerste helft als in Rotterdam. Zijn PEC Zwolle zocht na 45 weinig verheffende minuten de kleedkamer op met een 0-0 stand.

Met wat meer daadkracht van Luka Adzic was het perspectief mooier geweest. De vervanger van de geblesseerd uitgevallen Kenneth Paal miste kort voor rust tot twee keer toe een opgelegde kans. Eerst werd hij gestuit door doelman Etienne Vaessen om vervolgens de bal tegen de paal van het lege doel te koppen.

Een kwartier na de hervatting was een nog mooiere kans niet besteed aan PEC Zwolle. Na een overtreding van Ahmed Touba op Mustafa Saymak had scheidsrechter Joey Kooij naar de stip gewezen. Daishawn Redan liet echter na de ban te breken. Hij joeg de bal huizenhoog over het doel van RKC.

Tien minuten later werd Redan naar de kant gehaald door Schreuder. Vanaf de zijkant zag de huurling van Hertha BSC dat zijn misser PEC Zwolle de zeer welkome overwinning had gekost. De Overijsselse club blijft hekkensluiter met een achterstand van zeven punten op nummer vijftien RKC Waalwijk, dat in de slotfase had verzuimd via Lennerd Daneels de winst naar zich toe te trekken.