Puntendeling in Zwolle na wedstrijd vol VAR-momenten

Reacties

In een wedstrijd vol dubieuze momenten kwam er geen winnaar bij het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht en daar schieten beide teams eigenlijk niets mee op. 

Puntendeling in Zwolle na wedstrijd vol VAR-momenten
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Beide ploegen kenden een matige seizoensstart. PEC Zwolle won slechts één keer, terwijl het ambitieuze FC Utrecht trainer John van den Brom tijdens de interlandperiode zag vertrekken naar RC Genk. De Domstedelingen werden daarom voor de tweede keer gecoacht door René Hake, die is doorgeschoven vanuit Jong FC Utrecht. Hake had geen basisplaats voor Eljero Elia, die met hoge verwachtingen gepresenteerd werd in Stadion Galgenwaard, maar meer op de bank zit dan op het veld staat.

Op het veld waren De Blauwvingers de bovenliggende partij. Dit leidde na iets meer dan een half uur voor de voorsprong, toen Mustafa Saymak een bal op de rug van Django Warmerdam schoot en doelman Maarten Paes kansloos liet: 1-0. Een paar minuten later leek Utrecht langszij te komen, toen Bart Ramselaar de bal tegen de touwen schoot. Hij deed dat echter vanuit buitenspelpositie en dus ging het feestje niet door.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de pauze werd het wel gelijk, toen Mimoun Mahi op aangeven van Gyrano Kerk scoorde. Daarna kwam de wedstrijd echt tot ontbranding, met twee ploegen die op jacht gingen naar de winnende goal. Eerst leek PEC Zwolle wederom de voorsprong te pakken, maar Jesper Drost bleek na ingrijpen van de VAR buitenspel te staan. Het zat de Zwollenaren niet mee, want een inzet van Eliano Reijnders belandde ook nog op de paal.

Daarna was het Utrecht dat dankzij het wegsturen van Thomas Lam (rood na een tackle) een uitgelezen mogelijkheid leek te krijgen voor een slotoffensief. Wederom was er echter een hoofdrol voor de VAR, die de rode kaart na het bekijken van de beelden omzette in slechts geel. Met 22 spelers op het veld hielden de teams elkaar in evenwicht en dus volgde een puntendeling, waar zowel PEC Zwolle als Utrecht weinig mee opschiet met het oog op de ranglijst.

PEC Zwolle Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
11
Fortuna Sittard
34
12
5
17
50-58
-8
41
12
sc Heerenveen
34
9
12
13
43-49
-6
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.