Pukki-feest gaat door met Premier League-uitverkiezing

Reacties

Teemu Pukki heeft in alle opzichten een uitstekende eerste maand van het seizoen gehad. De spits van Norwich City scoorde vijf keer in de eerste vier Premier League-wedstrijden en is nu verkozen tot beste speler van de maand augustus.

Pukki-feest gaat door met Premier League-uitverkiezing

De 29-jarige Pukki kreeg de voorkeur boven Liverpool-aanvaller Roberto Firmino, Burnley-spits Ashley Barnes en het Manchester City-drietal Sergio Agüero, Raheem Sterling en Kevin De Bruyne. De Fin maakte vooral indruk tijdens de wedstrijd tegen Newcastle United. Toen maakte Pukki een hattrick.

Een jaar geleden ging Lucas Moura van Tottenham Hotspur er nog met de award voor beste speler van augustus vandoor. Pukki is bezig aan zijn debuutseizoen in de Premier League. Met 29 goals in 43 Championship-optredens had de Finse aanvaller vorig seizoen een groot aandeel in de promotie van Norwich.

Pukki scoorde tijdens de afgelopen interlandperiode twee keer voor Finland. Tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland (1-0 winst) en Italië (1-2 verlies) zorgde de spits voor beide Finse goals. Zaterdag krijgt hij met Norwich kampioen Manchester City op bezoek (aftrap 18.30 uur).

Klopp
Jürgen Klopp werd gekozen tot beste manager van de maand. Liverpool won de eerste vier competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen en staat bovenaan in de Premier League. Klopp troefde Pep Guardiola van Manchester City, Roy Hodgson van Crystal Palace en Brendan Rodgers van Leicester City af. 

Lees op VI PRO meer over Norwich-sensatie Pukki:

Bekijk hier al onze video's
Meer Norwich City
Meer over Norwich City
Meer T. Pukki
Meer over T. Pukki
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.