Publiekslieveling Kagawa kwijnt weg in Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund zit in de lift. De club is de trotse koploper van Duitsland en speelt spectaculair voetbal onder leiding van trainer Lucien Favre. Blijdschap alom in Dortmund, maar niet bij Shinji Kagawa.

Publiekslieveling Kagawa kwijnt weg in Dortmund

De 29-jarige Japanner kwijnt namelijk weg op de bank, als hij al bij de wedstrijdselectie zit. Kagawa is bezig aan zijn tweede periode in Dortmund, waar hij vorig seizoen regelmatig aanvoerder was en gigantisch populair is bij de achterban. Trainer Favre is duidelijk minder onder de indruk.

Slechts 205 van de 1590 mogelijke minuten speelde Kagawa dit seizoen, verdeeld over alle competities. De technisch zo verfijnde aanvallende middenvelder perste er één assist uit. Perspectief is er nauwelijks. Marco Reus, Jadon Sancho, Jacob Bruun Larsen, Mario Götze, Christian Pulisic en Maximilian Philipp staan allemaal hoger in de pikorde.

'Hij zit in een bijzonder moeilijke situatie', stelt Sebastian Kehl, oud-speler van Dortmund en tegenwoordig directielid bij de club, tegenover Kicker. Iedereen in het Signal Iduna Park gunt Kagawa het beste en roemt zijn mentaliteit, maar een uitweg lijkt er niet te zijn. Favre presteert geweldig en heeft geen enkele aanleiding om zijn lijn te wijzigen.

Deze week bivakeert Kagawa bij de nationale ploeg van Japan, waar hij nog wel het volste vertrouwen geniet. Eenmaal terug in Dortmund zal het weer bij trainen blijven voor de technicus. Afgelopen zomer al dreigde een bijrol, maar kwam het niet tot een transfer. In januari weer een kans. De Dortmund-carrière van Kawaga lijkt in ieder geval voorbij.

Samenvatting: Der Klassiker mondt uit in spektakelstuk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.