PSV-talisman Zoet boezemt bij Atlético nog altijd angst in

Reacties

Jeroen Zoet heeft vorig seizoen indruk gemaakt tegen Atlético Madrid. Dat bleek toen middenvelder Koke aanschoof voor de persconferentie vooruitblikkend op het Champions League-duel met PSV van dinsdag.

PSV-talisman Zoet boezemt bij Atlético nog altijd angst in

Vorig seizoen troffen PSV en Atlético elkaar in de achtste finale en werd het twee keer 0-0. Zoet onderscheidde zich destijds met enkele knappe reddingen. 'We hadden wel kansen, maar de keeper was geweldig. Dit jaar willen we de afronding verbeteren', keek Koke terug op het tweeluik van vorig seizoen, waarin PSV uiteindelijk na strafschoppen moest buigen voor de latere verliezend finalist.

In tegenstelling tot de vorige ontmoetingen is er nu sprake van een groepsduel. Ook Koke stipte in zijn voorbeschouwing de andere belangen aan. 'Morgen spelen we een belangrijke wedstrijd. We willen 'm natuurlijk graag winnen, maar als dat niet lukt hebben we nog andere wedstrijden om het recht te zetten.'

Vertrouwen
In de competitie heeft Atlético na drie optredens vijf punten. Zaterdag werd voor het eerst gewonnen. Celta de Vigo ging met 4-0 ten onder, waarmee de Madrilenen zich revancheerden voor de twee eerdere bloedeloze remises (1-1 tegen Alavés en 0-0 Leganés). 'We weten dat we als team moeten kunnen winnen, maar momenteel werken we aan het vertrouwen vanwege die slechte prestaties', aldus trainer Diego Simeone op de website van PSV.

De Argentijn waakt voor de tegenstoot van PSV. 'Het is een goede ploeg die een goede passing hanteert en een snelle counter heeft. Dit is een moeilijke wedstrijd en de sfeer in het stadion is hier heel erg goed. De omstandigheden zullen ideaal zijn morgen', zo was de bevlogen coach ook waakzaam voor de verwachte ambiance bij het eerste duel van de twee in Groep D, die gecompleteerd wordt door Bayern München en FK Rostov.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.