PSV-kassa blijft rinkelen dankzij oud-spelers

Reacties

In navolging van de transfersom voor Jeffrey Bruma en de positief uitgepakte uitspraak van de Europese Commissie wacht PSV nog meer financiële meevallers. Zo rekent de club ook nog op enkele bonussen met betrekking tot oud-spelers.

PSV-kassa blijft rinkelen dankzij oud-spelers

PSV heeft nog recht op ruim een miljoen euro van Dinamo Kiev. De Eindhovenaren bedongen een doorverkooppercentage toen Jeremain Lens in 2013 werd verkocht. Twee jaar later verkaste de international naar Sunderland. De Premier League-club betaalde zo’n elf miljoen euro. PSV wacht nog altijd op een percentage van dat bedrag vanuit Oekraïne. 'Maar dat lijkt wel goed te komen', laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten.

Daarnaast kan Kevin Strootman de Eindhovenaren ook nog het nodige geld opleveren. PSV bedong meerdere bonussen toen de middenvelder in 2013 de overstap maakte naar AS Roma. Als Strootman nog een paar keer zijn opwachting maakt, rinkelt de kassa bij PSV opnieuw.

Hetzelfde geldt voor Oscar Hiljemark, die tegenwoordig uitkomt voor het Italiaanse Palermo. Daarnaast ontvangt PSV nog een bonus van Napoli, aangezien het met voormalig PSV’er Dries Mertens de Champions League bereikte. 'Dat zijn financiële meevallers die we niet begroten', laat Gerbrands weten. 'Je weet natuurlijk nooit of een speler als bijvoorbeeld Lens een transfer gaat maken. Dit is bijzonder positief.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.