PSV zwaait 'leergierige' Rosario uit: 'Deze transfer is hem erg gegund'

Reacties

PSV heeft Pablo Rosario dinsdag uitgezwaaid. Directeur voetbalzaken John de Jong gunt de 24-jarige middenvelder zijn transfer naar OGC Nice. 

PSV zwaait 'leergierige' Rosario uit: 'Deze transfer is hem erg gegund'
© Pro Shots

Rosario trainde dinsdag in afwachting van de afronding van zijn transfer al mee bij Nice, waar hij na Calvin Stengs en Justin Kluivert de derde Nederlandse nieuweling is van deze zomer. Nadat de Franse club zondagavond een eerste bod van zo'n vier miljoen euro uitbracht, ging het balletje rollen. Het resulteerde uiteindelijk in een akkoord met PSV, daar naar verluidt zes miljoen euro plus bonussen ontvangt voor de enkelvoudig international.

Zo heeft De Jong weer wat miljoenen binnengehaald voor PSV. 'De overstap naar de sterke Franse competitie is hem erg gegund', zegt de PSV-directeur op de clubwebsite over het vertrek van Rosario, die in totaal 138 duels voor PSV speelde. 'Pablo voegt zich bij een steeds groter wordend rijtje van spelers die zich via Jong PSV in het eerste hebben gespeeld en vervolgens een transfer maken naar een grote Europese competitie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Pablo heeft zich bij PSV altijd leergierig en betrokken opgesteld', vervolgt De Jong. 'Het is een zelfbewuste en altijd nog jonge middenvelder, die als speler van PSV het Nederlands elftal heeft gehaald. We weten zeker dat hij een mooie carrière voor zich heeft en wensen hem veel succes bij Nice', aldus de directeur van PSV, dat op het punt staat een financiële klapper te maken met de verkoop van Donyell Malen aan Borussia Dortmund.

Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer P. Rosario
Meer over P. Rosario
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.