PSV zonder Götze in cruciaal EL-duel: 'We staan onder grote druk'

Reacties

PSV moet het donderdag in de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki zien te stellen zonder Mario Götze. De Duitser moest de wedstrijd van zondag tegen FC Twente al laten schieten en ook het cruciale Europa League-duel komt nog te vroeg, zo stelde coach Roger Schmidt op de persconferentie.

PSV zonder Götze in cruciaal EL-duel: 'We staan onder grote druk'
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 2
PAOK Saloniki
PAOK Saloniki

Met Granada op zeven punten, PAOK op vijf punten en PSV op drie punten is de boodschap voor de Eindhovenaren kraakhelder: er moet donderdag (21.00 uur) in eigen huis gewonnen worden van PAOK, de ploeg die in Griekenland met liefst 4-1 te sterk was voor PSV. 'Dit is zeker een finale ja', zo deed Schmidt er niet geheimzinnig over.

'Het is een duidelijke situatie. Hierna hebben we nog maar twee wedstrijden en omdat we twee keer hebben verloren staan we onder grote druk om dit duel te winnen. We willen alles in eigen handen houden en nu hebben we dat ook nog. Als we winnen en we winnen daarna de andere twee wedstrijden gaan we zeker door. Dat is niet makkelijk, maar we geloven er wel in', zei Schmidt.

De eerste uitdaging is dus PAOK-thuis, een wedstrijd waarin Schmidt geen beroep kan doen op landgenoot Götze. 'Het is nog te kort dag voor hem. We zullen hem missen, want hij is een goede verbinder tussen de verdediging en de aanval. Hij brengt balans in het elftal, maar zondag tegen FC Twente (1-1) speelden we ook goed zonder hem. We moeten ons focussen op de spelers die er wel zijn.'

Schmidt verwees dus naar de wedstrijd tegen FC Twente. Daarin leek een uur lang niets aan de hand, maar na veel gemiste kansen en een rake strafschop van FC Twente werd er toch gelijkgespeeld. 'We hebben de wedstrijd geanalyseerd. We hadden zestig minuten alles onder controle, maar je moet zo'n wedstrijd doodmaken', aldus de coach, die niet heeft overwogen een ander systeem te hanteren: 'Ik ga alleen iets veranderen als ik denk dat het helpt. De spelers ontwikkelen zich steeds meer in dit systeem.'

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
6
4
0
2
12-9
+3
12
2
Granada
6
3
2
1
6-3
+3
11
3
PAOK Saloniki
6
1
3
2
8-7
+1
6
4
Omonia Nicosia
6
1
1
4
5-12
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.