PSV zoekt oorzaak magere prestaties in fysieke gesteldheid

Reacties

PSV zal bij de evaluatie van het tot nog toe teleurstellend verlopen seizoen zich vooral richten op de fysieke gesteldheid van de spelers uit het team van hoofdtrainer Phillip Cocu. De Brabantse club greep opnieuw naast Champions League-voetbal.

PSV zoekt oorzaak magere prestaties in fysieke gesteldheid

Het is tot in de top van de club opgevallen dat de Eindhovense profs in de zware maanden van het seizoen, aan het einde van beide seizoenshelften, niet fris meer oogden. PSV haalde in oktober, november en december slechts elf punten uit tien wedstrijden en vloog uit Europa en uit de beker. Tevens heeft PSV te kampen gehad met behoorlijk wat spierblessures. Dat kan duiden op overbelasting of juist een gebrekkige preparatie.

Opvallend detail in dit verhaal is de wel erg korte voorbereiding in de zomer. PSV had maar dertig dagen om zich te prepareren op de eerste officiële wedstrijd, de Champions Leaguekwalificatie tegen Zulte-Waregem. De concurrenten Ajax, Feyenoord, FC Twente en Vitesse kozen voor een veel langere aanloopperiode van vijf tot zes weken.

Hoe het ook zij, de matige prestaties kosten PSV ook vaste klanten. Het aantal seizoenkaarthouders van PSV is tussen 2010 en nu met liefst bijna tweeduizend gedaald. Een exacte oorzaak van de daling is niet bekend, want PSV heeft geen zogenaamde exit-onderzoeken gedaan.

Prestaties
Aangenomen mag worden dat de ondermaatse prestaties, de laatste landstitel dateert van 2008, een rol hebben gespeeld. 'In feite zijn er natuurlijk nog veel meer mensen vertrokken, want je hebt ook nog te maken met nieuwe aanwas', zegt Harrie Timmermans, voorzitter van de officiële supportersvereniging van PSV.

Hij vreest dat de daling nog niet is afgelopen. 'Het sentiment om te verlengen was vorig jaar veel beter dan nu. Destijds zaten we in het jubileumjaar en wisten we dat clubicoon Cocu trainer (rechts op foto met assistenten Chris van der Weerden en Ernest Faber) ging worden. Nu zitten we aan het einde van het slechtste seizoen in veertig jaar.’

Hoewel PSV dus fors wat vaste klanten heeft verloren zijn de totaalopbrengsten van de jaarkaarten gestegen. Dat komt door een aantal prijsverhogingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.