PSV ziet hoe Celtic en FC Midtjylland oliedomme rode kaarten pakken

De technische staf en scouting van PSV hebben dinsdagavond een wel heel bijzondere wedstrijd gezien in de tweede voorronde van de Champions League. Celtic en FC Midtjylland (een van die twee ploegen speelt in de volgende ronde mogelijk tegen de Eindhovenaren) pakten tijdens hun onderlinge gelijkspel allebei een zéér schlemielige rode kaart.

Celtic
Celtic
1 - 1
FC Midtjylland

PSV neemt het in de tweede voorronde van de CL op tegen Galatasaray, de heenwedstrijd in Eindhoven staat woensdag op het programma. Maandagmiddag werd er echter alvast geloot voor de derde voorronde: tijdens de ceremonie in Nyon werd duidelijk dat de ploeg van trainer Roger Schmidt het (mits de clash met de Turken wordt overleefd) daarin moet opnemen tegen de winnaar van de confrontatie tussen Celtic en Midtjylland. Die twee ploegen maakten van het heenduel dinsdag een opmerkelijk duel.

In Glasgow gebeurde er voor rust lange tijd niets, maar in de laatste paar minuten voor de pauze ging het los. Eerst kreeg Celtic-middenvelder Nir Bitton in de 38ste minuut zijn eerste gele kaart, nog geen minuut later luisterde zijn ploeggenoot Liel Abada zijn debuut op met de 1-0, waarna Bitton een minuutje voor rust rood kreeg. Hij was zó boos over een schwalbe van voormalig SC Heerenveen-aanvaller Anders Dreyer (die geel kreeg voor zijn fopduik) dat hij de confrontatie zocht en zijn tegenstander met zijn vinger in het gezicht prikte. Daarvoor kreeg hij zijn tweede gele kaart.

Anders Dreyer buigt het hoofd: ook hij moet eraf met een oliedomme rode kaart.

De reactie van Dreyer was daarna bepaald niet sportief: hij grijnsde en knipoogde spottend richting Bitton. Een paar minuten na rust was de Deense aanvaller zélf echter de ultieme schlemiel. Hij kreeg namelijk eveneens zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Sandro Schärer, opmerkelijk genoeg wéér voor een schwalbe. Hij moest eveneens inrukken, uitgerekend op het moment dat zijn ploeg de overhand kreeg in de wedstrijd.

Het werd dus tien tegen tien, maar toch wist de nummer twee van Schotland niet te winnen van de nummer twee van Denemarken, die vorig seizoen in de groepsfase van de Champions League nog twee keer verloor van Ajax. De Braziliaanse middenvelder Evander schoot een vrije trap fraai binnen en bepaalde zo de eindstand. En dus blijft dit tweeluik spannend: PSV zal ook volgende week woensdag geboeid toekijken als beide clubs elkaar treffen in Denemarken.

Overige uitslagen van dinsdag:

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}