PSV wil eindelijk weer eens scoren, Boadu kan geschiedenis schrijven

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Deze keer aandacht voor zaterdagwedstrijden in de twaalfde speelronde.

PSV wil eindelijk weer eens scoren, Boadu kan geschiedenis schrijven
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
2 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

• Heracles Almelo is ongeslagen in de laatste acht Eredivisie-duels met RKC Waalwijk (vijf zeges, drie remises). De laatste zege van de Brabanders op de Almeloërs dateert van februari 2007 (2-0 in Waalwijk).

• RKC is na het Willem II van 2010/11 de tweede ploeg ooit met slechts één punt na de eerste elf speelronden van een Eredivisie-campagne. Nooit was er een ploeg met maar één punt na de eerste twaalf wedstrijden van een Eredivisie-seizoen.

• Van alle spelers in de Eredivisie-historie met minstens vijftig wedstrijden heeft niemand zo'n hoog verliespercentage als Darren Maatsen (46 van de 61 – 75,4%) en Hans Mulder (53 van de 71 – 74,6%).

• Heracles Almelo is samen met Ajax de enige Eredivisie-ploeg die dit seizoen nog geen competitiewedstrijd verloor op natuurgras (vier duels – twee zeges, twee remises).

Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
2 - 2
PSV
PSV

• PSV won dertien en verloor geen van de laatste vijftien Eredivisie-wedstrijden tegen Sparta Rotterdam. De Eindhovenaren hielden in negen van deze vijftien ontmoetingen de nul.

• PSV kwam in de laatste 31 competitieduels met Sparta Rotterdam tot scoren. De laatste clean sheet van de Kasteelheren tegen de Eindhovenaren is van september 1993 (0-0).

• De laatste drie tegendoelpunten van Sparta in de competitie kwamen vanaf de strafschopstip. Nog nooit kreeg een ploeg vier keer op rij een Eredivisie-doelpunt tegen uit een penalty.

Alleen Ajax creëerde dit Eredivisie-seizoen meer kansen uit standaardsituaties dan Sparta (24), maar geen ploeg maakte deze jaargang zo weinig Eredivisie-treffers uit een dood spelmoment als de Rotterdammers (slechts één).

• PSV is voor het eerst sinds november 2008 zonder een treffer in drie opeenvolgende duels in alle competities. De laatste keer dat de Eindhovenaren in vier wedstrijden op rij niet scoorden was in mei 1955.

Voetballend loopt het niet bij PSV: 'Ihattaren kan van een 6 een 8 maken'
AZ
AZ
3 - 0
FC Twente
FC Twente

• AZ won zes en verloor geen van de laatste acht Eredivisie-wedstrijden tegen FC Twente (twee remises). De Alkmaarders scoorden in al deze ontmoetingen minstens twee keer.

• In geen Eredivisie-ontmoeting deze eeuw werd vaker rood getrokken dan in duels tussen AZ en FC Twente (zestien, gelijk met duels tussen FC Utrecht en PSV).

• Myron Boadu (18 jaar en 292 dagen op de wedstrijddag) maakte tot dusver negen Eredivisie-doelpunten. Hij kan de jongste speler ooit worden met tien Eredivisie-goals voor AZ en de op vijf na jongste Eredivisie-speler met dit aantal deze eeuw.

• Geen verdediger creëerde dit Eredivisie-seizoen zoveel kansen als Owen Wijndal (vijftien), die twee assists op zijn naam heeft staan. Afgelopen zondag was hij nog de aangever bij de 0-2 van Boadu tegen PSV.

In VI's Podcast ging het deze week over de talenten van AZ.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.