PSV wacht drukke transferzomer

Reacties

Marcel Brands is bezig aan zijn laatste week bij PSV. De technisch manager begint op 1 juni aan zijn nieuwe uitdaging bij Everton in Liverpool. Een drukke week zal het worden, want Brands wil het goed achterlaten. Bij hoofdscout John de Jong, rvc-lid Frank Arnesen en trainer Phillip Cocu lijkt het takenpakket van Brands voorlopig in goede handen.

PSV wacht drukke transferzomer

Het lijkt direct een drukke zomer te worden voor het trio. PSV houdt in elk geval rekening met een vertrek van Jeroen Zoet, Santiago Arias, Luuk de Jong en Nicolas Isimat-Mirin. De gehuurde Marco van Ginkel is terug naar Chelsea en er is gedurende afgelopen seizoen al belangstelling geweest voor Hirving Lozano, Steven Bergwijn, Joshua Brenet en Gastón Pereiro.

Niet iedereen zal vertrekken, maar dat het elftal dat kampioen werd er na de zomer anders uitziet, staat wel vast. PSV heeft Lars Unnerstall aangetrokken, maar de Duitse goalie direct weer verhuurd aan VVV-Venlo. De clubleiding zal bij het vertrek van Zoet nog een doelman moeten aantrekken aangezien Eloy Room nog niet wordt gezien als eerste keeper.

Met het binnenhalen van Nick Viergever lost PSV het gebrek aan linksbenige verdedigers in de selectie deels op. Toch zal er nog een linksback gehaald worden, omdat Brenet naar de rechterkant verhuist indien Arias vertrekt. Denzel Dumfries zou dat gat ook kunnen opvullen. De rechtsback van SC Heerenveen staat nadrukkelijk in de belangstelling van PSV, maar de club uit Friesland vraagt vooralsnog de hoofdprijs voor Dumfries. Een eerste bod van PSV werd dan ook afgewezen.

Op het middenveld heeft het behoud van Marco van Ginkel prioriteit. De vraag is of het PSV lukt de aanvoerder opnieuw te huren. Chelsea wil de voetballer liever verkopen en de vraagprijs van naar verluidt elf miljoen euro lijkt te veel voor PSV.

Met het oog op Champions League-voetbal zou een vertrek van de ervaren Luuk de Jong niet wenselijk zijn voor PSV. Club América uit Mexico heeft nog altijd interesse en op dit moment weegt het management van de spits alle opties. Ook voor Sam Lammers is veel belangstelling. Met alleen de negentienjarige Maxi Romero als pure spits kan PSV de Eredivisie en Champions League niet in. Spectaculair kan het worden als Hirving Lozano ook nog vertrekt. Iets dat bij een goed WK van de aanvaller zeer aannemelijk is. PSV heeft bij dat scenario Edmílson Junior op de korrel. De 23-jarige revelatie van het seizoen bij Standard Luik lijkt dan zijn logische vervanger.

'Brands kende een roerig begin en een succesvol einde bij PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.