PSV vindt in ervaren Mitroglou opvolger van De Jong

Reacties

Kostas Mitroglou komt de gelederen van PSV versterken. De Griek wordt gehuurd, het afgelopen half jaar speelde Mitroglou op huurbasis voor Galatasaray. De spits staat nog tot medio 2021 onder contract bij Olympique Marseille.

PSV vindt in ervaren Mitroglou opvolger van De Jong

In Turkije kon de spits echter weinig potten breken. Hij speelde vorig seizoen negen duels in het shirt van Galatasaray, daarin scoorde hij tweemaal. Tijdens de eerste speelronde van het nieuwe seizoen zat Mitroglou niet bij de wedstrijdselectie van de Turkse club en had de Griek weinig uitzicht op speeltijd. Galatasaray schrijft op zijn website dat PSV Mitroglou huurt tot aan het einde van dit seizoen, voor een bedrag van 1,25 miljoen euro.

Voor PSV is Mitroglou de opvolger van Luuk de Jong, die deze zomer naar Sevilla vertrok. Aan het begin van het seizoen stond Donyell Malen vooral in de punt van de aanval bij de Eindhovenaren, zijn goede spel in de eerste weken van de competitie leverde hem een plek in de voorselectie van het Nederlands elftal op.

Mitroglou groeide op in Duitsland, maar maakte vooral furore als veel scorende spits in Griekenland en Portugal. Ook op Europees niveau kan hij goede cijfers overleggen, met 14 goals in 41 Champions League-wedstrijden. PSV haalt een zeer ervaren spits binnen, Mitroglou speelde 65 interlands voor Griekenland en werd in 2012 nog verkozen tot Voetballer van het Jaar in zijn geboorteland.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.