PSV vernedert onthutsend zwak ADO bij droomdebuut Gutiérrez

Reacties

PSV heeft zaterdagavond kinderlijk eenvoudig afgerekend met ADO Den Haag. Debutant Erick Gutiérrez gaf daarbij direct zijn visitekaartje af. De ploeg van trainer Mark van Bommel werkt daardoor met een goed gevoel af naar de Champions League-clash met Barcelona.

PSV vernedert onthutsend zwak ADO bij droomdebuut Gutiérrez
ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 7
PSV
PSV

PSV wist de laatste drie uitwedstrijden tegen ADO niet te winnen, maar daar was zaterdag in het Cars Jeans Stadion niets van terug te zien. Met aanwinsten Erick Gutiérrez en Aziz Behich op de reservebank namen de Eindhovenaren meteen het initiatief. Luuk de Jong kreeg al vroeg de kans op de openingstreffer, maar hij schoot naast.

Na achttien minuten was het alsnog raak voor de bezoekers na geblunder in de ADO-defensie. Na een dramatische breedtepass van Lex Immers op Tom Beugelsdijk kon Hirving Lozano alleen door op doelman Indy Groothuizen en met een wippertje afronden: 0-1. En dat terwijl ADO-trainer Fons Groenendijk vooraf nog gespierde taal sprak.

Ook na die vroege domper werd het er niet veel beter op bij de Hagenaren. PSV speelde de bal rustig rond en wachtte de momenten af om toe te slaan. Kort voor rust ontsnapte ADO na een lompe actie van Beugelsdijk. De verdediger kwam veel te laat en schopte tegen de knie van Lozano. Arbiter Bas Nijhuis gaf geel, maar had beter voordeel kunnen geven aangezien PSV er met twee man vandoor kon.

Bas Nijhuis bekijkt de videobeelden van de overtreding van Aaron Meijers op Luuk de Jong.
Bas Nijhuis bekijkt de videobeelden van de overtreding van Aaron Meijers op Luuk de Jong.

Ondanks die waarschuwing ging het enkele minuten later weer mis bij ADO. Elson Hooi leverde de bal zomaar in bij Steven Bergwijn, die richting het stafschopgebied dribbelde en uithaalde. Zijn inzet werd nog geblokt, maar Angeliño behield uit de rebound het overzicht en bediende De Jong met een uitstekende voorzet. De PSV-aanvoerder kopte de 0-2 binnen.

Na rust kreeg Nick Viergever een gigantische kans op de 0-3, maar de centrumverdediger kreeg de bal van een meter of twee nog naast het ADO-doel. Het kon de pret niet drukken bij PSV, want in de 54ste minuut gaf ADO het grootste cadeautje van de avond. De Jong provoceerde Aaron Meijers, die zich niet in kon houden en de PSV-aanvoerder zonder dat de bal ook maar enigszins in de buurt was, aan zijn nek naar de grond trok. Nijhuis had het incident niet gezien, maar kon na het terugkijken van de beelden niet anders dan een strafschop geven aan PSV. Gastón Pereiro pakte het presentje uit en maakte zijn derde competitietreffer van het seizoen.

De wedstrijd was daarmee al volledig beslist en dat ging bij PSV ten koste van de zorgvuldigheid in de afronding, totdat Gutiérrez in de ploeg kwam, tenminste. De debutant, die overkwam van Pachuca, had drie minuten nodig om zijn visitekaartje af te geven. De middenvelder bediende boezemvriend Lozano met een prachtige pass van achteruit en Chucky rondde prima af: 0-4.

Beste vrienden Hirving Lozano en Erick Gutiérrez vieren de 0-4 van PSV.
Beste vrienden Hirving Lozano en Erick Gutiérrez vieren de 0-4 van PSV.

Twee minuten later maakte Gutiérrez het feest helemaal compleet. Hij kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied van Pereiro, legde klaar en schoot hem ongenadig hard in de bovenhoek. In de extra tijd maakte Bergwijn er 0-6 van, maar zelfs toen was de koek nog niet op.

In de slotseconden kreeg PSV namelijk ook nog een tweede strafschop. Pereiro benutte die opnieuw overtuigend: 0-7. Het was een passend slotakkoord van een uitstekende wedstrijd van PSV, dat zich nu gaat opmaken voor de uitwedstrijd tegen Barcelona in de Champions League van dinsdagavond.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.