PSV verkoopt Brenet aan Hoffenheim

Reacties

Joshua Brenet vertrekt naar 1899 Hoffenheim. De Bundesliga-club neemt de 24-jarige verdediger over van PSV. Brenet heeft een contract tot medio 2022 getekend bij Hoffenheim.

PSV verkoopt Brenet aan Hoffenheim

Afgelopen januari was Brenet ook al dicht bij een vertrek bij PSV. Sevilla had toen concrete interesse, maar tot een overstap kwam het uiteindelijk niet. Vorig jaar zomer hengelden Udinese en Anderlecht naar zijn diensten. Nu maakt de 24-jarige verdediger alsnog een transfer naar een topcompetitie. Hoffenheim betaalt volgens Duitse media zo'n vijf miljoen euro voor de Nederlander.

Brenet doorliep de jeugdopleiding van PSV en speelde in totaal 150 officiële duels voor de Eindhovenaren. In die periode werd hij drie keer kampioen van Nederland en speelde hij twee interlands voor het Nederlands elftal. Bij Hoffenheim gaat Brenet samenspelen met landgenoot Justin Hoogma, die vorig jaar overkwam van Heracles Almelo.

Na Leonardo Bittencourt en Ishak Belfodil is Brenet de derde zomeraanwinst van Hoffenheim. De club van de talentvolle trainer Julian Nagelsmann werd afgelopen seizoen knap derde in de Bunesliga en komt volgend seizoen dus uit in de Champions League. Hoffenheim speelt in een systeem met drie verdedigers en twee wingbacks. Op de positie van rechterwingback zal Brenet de concurrentie aan moeten gaan met de Tsjech Pavel Kaderabek.

Het vertrek van Brenet betekent dat PSV op zoek moet naar een nieuwe rechtsback, aangezien ook Santiago Arias lijkt te gaan vertrekken. Denzel Dumfries van SC Heerenveen lijkt daarvoor de voornaamste kandidaat. Het afgelopen seizoen speelde Brenet uitsluitend als linksback, voor die positie hebben de Eindhovenaren Manchester City-verdediger Angeliño (afgelopen jaar verhuurd aan NAC Breda) op het oog.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.