PSV vergroot misère VVV en gaat cruciale weken in als nummer twee

Reacties

PSV heeft een zakelijke overwinning geboekt bij VVV-Venlo. Van spektakel was allerminst sprake, maar de Eindhovenaren kunnen de punten maar wat goed gebruiken in de jacht op plek twee. Voor VVV worden de problemen alleen maar groter.

PSV vergroot misère VVV en gaat cruciale weken in als nummer twee
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 2
PSV
PSV

Omdat AZ zaterdag met 2-0 won van Sparta Rotterdam wist PSV dat alleen een zege genoeg was om de Alkmaarders weer af te lossen. Coach Roger Schmidt begon aan die opgave met dezelfde basiself als vorige week tegen Heracles Almelo (3-0), waardoor Ibrahim Sangaré opnieuw op de bank zat.

In de beginfase was PSV in Venlo ook de veel sterkere ploeg. Dat leidde al snel tot een kans voor spits Eran Zahavi, die de bal rakelings naast het VVV-doel schoot. Na dertien minuten was het wél raak. Een inspeelpass van Olivier Boscagli, die opnieuw als middenvelder acteerde, werd door Donyell Malen met een fraai hakje tot assist gepromoveerd. Cody Gakpo rondde immers af met een droge knal: 0-1.

PSV had in het vervolg voortdurend de bal, maar slaagde er niet meer echt in grote kansen te creëren. Dat gold ook voor VVV. De Venlonaren blaften af en toe wel, maar beten geen moment door. Zo was het tweede deel van het eerste bedrijf niet bepaald vermakelijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De spanning was helemaal verdwenen toen Malen na een klein uur de voorsprong vergrootte. Hij tikte na een langlopende en soepele aanval (zie tweet) binnen op aangeven van Denzel Dumfries, die met die assist zijn honderdvijftigste duel in de Eredivisie opluisterde. In het vervolg werd niet meer gescoord door VVV en PSV, dat nog wel Philipp Max zag uitvallen. Hij werd vervangen door Armando Obispo, die na lang blessureleed zijn rentree maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Record
PSV pakte zodoende belangrijke punten, maar vergrootte tegelijkertijd ook de ellende bij VVV. Het was voor de Venlonaren al de tiende Eredivisie-nederlaag op rij; een evenaring van het negatieve record uit 1979/1985. Toen degradeerde VVV door in het slot van het seizoen 1978/79 acht keer op rij te verliezen en bij de rentree in de Eredivisie, in 1985, ging het de eerste twee optredens ook ten onder.

In de race om handhaving kreeg VVV nog een tegenvaller te verwerken, want voor een domme en onnodige tackle op Boscagli kreeg topscorer Georgios Giakoumakis zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hij is dus geschorst voor het duel bij Sparta op 24 april. En dat allemaal in de wetenschap dat FC Emmen inmiddels tot één punt genaderd is.

PSV begint diezelfde zaterdag aan de eindsprint met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Daarna zijn SC Heerenveen, Willem II, PEC Zwolle en FC Utrecht de volgende tegenstanders in de jacht op het felbegeerde tweede Champions League-ticket.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De rapportcijfers

VVV-Venlo Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.