PSV-uitblinker Max geeft visitekaartje af bij debuut voor Die Mannschaft

Reacties

Philipp Max is dit seizoen een van de grote uitblinkers bij PSV, na woensdagavond weten ze ook in zijn thuisland wat de deze zomer van FC Augsburg overgekomen linksback kan. Met een vroege assist had de debutant een enorm aandeel in de oefenoverwinning van Duitsland op Tsjechië.

PSV-uitblinker Max geeft visitekaartje af bij debuut voor Die Mannschaft
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
1 - 0
Tsjechië
Tsjechië

Max werd vorige week voor het eerst opgeroepen voor Die Mannschaft, aangezien zijn uitstekende spel in Eindhoven ook was opgevallen bij bondscoach Joachim Löw. De keuzeheer noteerde woensdag in Leipzig na twaalf minuten wederom een plusje achter de naam van Max. Nadat een schot van Florian Neuhaus werd gekeerd, kwam de bal bij de linksback, die met een lage voorzet Gian-Luca Waldschmidt vond. De spits van Benfica tikte van dichtbij vervolgens de 1-0 binnen, waardoor Max zijn debuut opluisterde met een bliksemassist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De PSV'er was overigens de directe tegenstander van een andere debutant. Vaclav Cerny (door FC Utrecht verhuurd aan FC Twente) mocht voor het eerst meedoen bij Tsjechië. De rechtsbuiten werd in de rust echter gewisseld, waardoor er een einde kwam aan de Eredivisie-confrontatie. Saillant detail: de twee treffen elkaar over anderhalve week mogelijk weer, want dan staat FC Twente - PSV in de Eredivisie op het programma. Voor Max duurde zijn debuut uiteindelijk 67 minuten, toen werd hij vervangen door Nico Schulz.

Met zijn eerste interland volgt Max zijn vader op: voormalig Borussia Mönchengladbach- en Schalke 04-spits Martin Max kwam in 2002 één keer uit voor de nationale ploeg. Door een assist te geven trad Max junior bovendien in de voetsporen van Robin Gosens. De halve Nederlander (die eerder speelde voor onder meer FC Dordrecht en Heracles Almelo) debuteerde twee maanden geleden óók als linksback in de Duitse nationale ploeg, tegen Spanje was hij óók goed voor een assist.

Maar waar Gosens met zijn assist slechts bijdroeg aan een 1-1 gelijkspel, was Max met zijn passje op Waldschmidt direct goud waard. Het bleef namelijk bij 1-0, waardoor de PSV'er een uitermate succesvolle Mannschaft-vuurdoop heeft beleefd. Duitsland sluit de Nations League komende week af met wedstrijden tegen Oekraïne en Spanje, mogelijk krijgt Max ook in die duels speeltijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.