PSV-trainer Schmidt ziet bevestiging: Doan goud waard op Spelen

Reacties

Ritsu Doan heeft gastland Japan zondag op de Olympische Spelen naar een zege op Mexico geleid. Daarmee bewijst hij dat eerdere complimenten van PSV-trainer Roger Schmidt terecht zijn.

PSV-trainer Schmidt ziet bevestiging: Doan goud waard op Spelen
© Pro Shots
Japan O23
Japan O23
2 - 1
Mexico O23
Mexico O23

Doan werd door PSV afgelopen seizoen verhuurd aan Arminia Bielefeld, dat hem na het seizoen met pijn in het hart liet terugkeren naar Eindhoven. In principe sluit de ex-speler van FC Groningen dus weer aan bij PSV, maar eerst doet hij met Japan mee aan de Olympische Spelen in eigen land. Vlak voor dat toernooi liet hij zich al gelden in een oefenduel met topfavoriet Spanje, ook zondagmiddag was hij belangrijk.

Nadat Japan de eerste groespwedstrijd al met 1-0 had gewonnen van Zuid-Afrika, was in de tweede wedstrijd Mexico de tegenstander. Doan liet zich al snel zien: na vijf minuten gaf hij al de assist op de 1-0 van Takefusa Kubo (tegen Zuid-Afrika de matchwinner), in de elfde minuut benutte hij zelf een strafschop voor 2-0. Na een rode kaart voor Johan Vásquez maakte Roberto Alvarado in de slotfase nog wel de 2-1, maar daar bleef het bij.

Met zijn goede optreden heeft Doan de eerdere woorden van PSV-trainer Schmidt onderstreept. De Duitser liet begin deze maand weten tegenover VI: 'Hij heeft een heel goed seizoen gehad bij Arminia Bielefeld in de Bundesliga. Daar was hij zelfs een keyplayer. Ik heb met hem gesproken en hij is enthousiast om weer bij PSV te beginnen. Als hij terugkomt van de Olympische Spelen in Japan, sluit hij weer bij ons aan.' Dat lijkt hij voorlopig echter nog niet te doen: Japan heeft door de zege een grote stap richting de knock-outfase gezet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.