PSV telt nog niet af: 'Mij hoor je niet zeggen dat het al gedaan is'

Hoewel PSV zaterdagavond opnieuw goede zaken deed in de strijd om de landstitel, is het aftellen bij aanvoerder Marco van Ginkel nog niet begonnen.

'We leven van wedstrijd tot wedstrijd, nu hebben we nog maar vijf duels te gaan. Morgen kunnen we lekker met de beentjes op de bank kijken naar de concurrentie. Het komt dichtbij, maar we moeten de focus houden', vertelde de middenvelder voor de camera van FOX Sports na de eclatante 5-1 overwinning op NAC Breda.

Van Ginkel benutte zaterdag alweer zijn achtste penalty van het seizoen en maakt nog altijd kans op de topscorerstitel. 'Ik had ook nog wel graag een normale goal willen maken', aldus de middenvelder, die tevreden was over de prestatie van zijn ploeg. 'NAC heeft in uitwedstrijden tegen de grote teams in de Eredivisie prima gespeeld. Ze maken het veld vaak klein. Het is alleen jammer dat we ze na de 2-0 terug in de wedstrijd laten komen.'

'Of het een simpele horde was? Uiteindelijk wel', vertelde trainer Phillip Cocu. 'Ze hebben toch een aardige ploeg met een paar handenbinders en een spits die moeilijk te bespelen is.' Na rust liep PSV snel weg van de tegenstander. 'De hele ploeg speelde in de tweede helft een tandje hoger. Er was sprake van meer overtuiging richting de goal van NAC. We wisten dat we scherp moesten zijn bij de mogelijkheden die we zouden krijgen, dan is het geloof bij de tegenstander weg. Uiteindelijk is dit een prima overwinning.'

Luuk de Jong, die de belangrijke 3-1 maakte, benadrukte dat het 'nog altijd mis kan gaan'. 'Mij hoor je niet zeggen dat het al gedaan is. Wij willen elke wedstrijd afvinken.' PSV heeft tien punten meer dan Ajax, dat zondag op bezoek gaat bij FC Groningen.