PSV-talenten laten zich gelden in Orlando

Reacties

PSV is de strijd om de Florida Cup in Orlando met een 1-1 gelijkspel tegen Corinthians begonnen. De ploeg van trainer Phillip Cocu kwam door een doelpunt in de eerste helft op achterstand, maar invaller Sam Lammers maakte in de laatste seconde na een heuse scrimmage voor het doel de meer dan verdiende gelijkmaker.

PSV-talenten laten zich gelden in Orlando

De wedstrijd werd gespeeld in het Orlando City Stadium, op een steenworp afstand van de Citrus Bowl, het stadion waar het Nederlands elftal tijdens het WK 1994 drie wedstrijden voetbalde. Het stadion biedt plaats aan ruim 25 duizend toeschouwers, maar op dit duel waren een paar duizend soccer-liefhebbers afgekomen.

Cocu startte tegen Corinthians met de basiself waarmee hij ook de laatste wedstrijden voor de winterstop speelde. Alleen Bart Ramselaar, de laatste wedstrijden weer basisspeler, speelde niet vanwege een lichte blessure. Op tien speelde daarom Gastón Pereiro, die vlak voor de winterstop zijn krediet had verspeeld. Het debuut van Maxi Romero liet nog even op zich wachten. De Argentijnse spits raakte licht geblesseerd bij een afwerkoefening waarin het achttienjarige talent al wel een deel van zijn klasse liet zien.

Bij de Braziliaanse kampioen stonden doelman Cassio Ramos, rechtsback Fagner en Colin-Kazim Richards in de basis. De eerste twee stonden in het verleden bij PSV onder contract en Kazim-Richards vertrok in januari 2016 met ruzie bij Feyenoord. In de Braziliaanse competitie probeert de aanvaller zijn carrière nieuw leven in te blazen

Hoewel PSV nog aardig aan de wedstrijd begon, kwamen de Brazilianen op voorsprong. Een overtreding van Santiago Arias leverde een vrije trap op. Jadson zette voor en Rodriguinho was Daniel Schwaab bij de tweede paal te slim af, 0-1. Veel zette PSV er qua kansen niet tegenover. Het bleef bij twee kopballetjes van Luuk de Jong en een schot van Van Ginkel. Het spel werd vervolgens slordiger en het tempo was te laag om verrassend te kunnen zijn.

Waarbij Cocu aan het begin van de tweede helft enkel Pablo Rosario inbracht voor Van Ginkel, wisselde Corinthians het gehele team. PSV zette hoger druk en was een stuk sterker dan de tegenstander die nauwelijks nog over de middenlijn kwam. Een kwartier voor tijd stak Steven Bergwijn Pereiro fraai weg, maar de Uruguayaan was zelfzuchtig en passeerde de vrijstaande De Jong. Het schot ging hoog over.

Donyell Malen in duel met Maycon.
Donyell Malen in duel met Maycon.

Het was meteen het laatste dat Pereiro liet zien, hij werd net als Bergwijn, Jorrit Hendrix en Hirving Lozano naar de kant gehaald. Cocu bracht met Mauro Júnior, Cody Gakpo, Adam Maher en Donyell Malen vooral jong talent binnen de lijnen. Voor de van Arsenal overgenomen aanvaller Malen betekende het zijn officieuze debuut voor PSV. Ook Sam Lammers, in plaats van De Jong, mocht nog even meedoen. Gakpo had vrijwel direct kunnen scoren, maar ook hij schoot hoog over. Het was wel het startsein voor een goed en leuk slotoffensief.

Mauro kreeg drie minuten voor tijd twee keer dé kans op de gelijkmaker. De Braziliaan ging eerst alleen op doelman Caique af, maar faalde in de afronding. Daarna verzuimde Mauro een gepareerd schot van Malen van dichtbij binnen te schieten. Uiteindelijk bracht Lammers na hectische taferelen voor het doel van Caique met een droge knal redding.

De strafschoppen die volgden werden nipt beter genomen door de Brazilianen. Maher, Schwaab, Arias en Malen schoten raak, alleen Lammers miste voor PSV.

De wedstrijd tegen Corinthians was de eerste van twee wedstrijden die PSV in Florida speelt. Komende vrijdag komt de ploeg van Cocu uit tegen opnieuw een Brazilaanse tegenstander. In het Spectrum Stadium nabij het trainingscomplex van de Brabanders is dan Fluminense de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.